CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, BİK’in uyguladığı ekonomik ambargoya karşı BirGün’e dayanışma ziyaretinde bulunarak, destek ve abonelik çağrısı yaptı

CHP’li Gökçe Gökçen’den BirGün’e destek ziyareti

Haber Merkezi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, BirGün’e dayanışma ziyaretinde bulundu. Abonelik kampanyasına da destek veren Gökçen, Basın İlan Kurumu’nun (BİK) uyguladığı ekonomik ambargoya karşı BirGün’e destek ve abonelik çağrısı yaptı.

BİK’in saraydan emir almayı bırakması gerektiğini söyleyen Gökçen, desteğini şu sözlerle ifade etti:

“BirGün gazetesi, özgür gazeteciliği temsil ederek Türkiye’de zor şartlar altında çalışmaya devam eden bir kuruluş. Gazete, basın özgürlüğü ifadeleri içeren haberler nedeniyle cezalandırılmakta ve siyasi olarak yaptırımlar uygulanmakta. Aynı düzenlemeler, yaptırımlar aynı sebeplerle diğer gazetelere uygulanmazken BirGün gazetesine uygulanıyor. Bana göre BirGün’ün hedef alınmasının en önemli sebebi iktidarın açıklarını çok sert şekilde eleştirerek ortaya çıkarması ve bu eleştirilere kapsamlı şekilde yer verebilmesi. Basın İlan Kurumu saraydan emir almayı bırakmalı. Demokrasiyi işler kılmak için basın ve ifade özgürlüğü en temel haklardan bir tanesidir ve Basın İlan Kurumu’nun bu haklara saygı göstermesi dışında bir şey istemiyoruz.”

chp-li-gokce-gokcen-den-birgun-e-destek-ziyareti-661243-1.