CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, et fiyatlarındaki görece ucuzluğun süt ineklerinin yanı sıra düvelerin de kesime gönderilmesinden kaynaklandığını söyledi.

CHP’li Gürer et fiyatlarındaki ucuzluğun nedenini açıkladı: Düveler de kesime gönderiliyor

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yem pahalılığı nedeniyle çiftçilerin ineklerini kesime gönderdiğini belirterek süt ineklerinin ardından düvelerin de kesime gönderildiğini, ““Düvenin kesime gitmesi demek, en az 3 tane yavrunun de kesime gitmesi demektir. Bu durum hayvancılıkta sıkıntıları katlayacak, sorunları daha da artıracak. Türkiye ette de ithale yönelmek zorunda kalacak” sözleriyle açıkladı.

“Et fiyatları düşük gibi görünüyor Bunun nedeni, düvelerin kesime gitmesi, süt ineklerinin kesime gitmesidir. Önümüzdeki süreçte ette de sıkıntılar artacak” diyen Gürer, Ankara’da ziyaret ettiği çiftlikten önlem alınması için çağrıda bulundu.

Gürer, şunları söyledi:

“Düvenin kesime gitmesi demek, en az 3 tane yavrunun de kesime gitmesi demektir. Bu durum hayvancılıkta sıkıntıları katlayacak, sorunları daha da artıracak. Türkiye ette de ithale yönelmek zorunda kalacak. Et fiyatları düşük gibi görünüyor. Bunun nedeni, düvelerin kesime gitmesi, süt ineklerinin kesime gitmesidir. Önümüzdeki süreçte ette de sıkıntılar artacaktır. Sütte üretim düştüyse de süt inekleri kesime gönderildiği için et fiyatları ucuz gibi kaldı. Ama onların da kesim süreci sona erdiğinden sıkıntılara artacak.”

“1 LİTRE SÜTLE 1,5 KİLOGRAM YEM ALINABİLMELİ”

Gürer, en azından 1 litre süte karşılık 1,5 kilogram yem alınmasının önünün açılması gerektiğine değindi. Gürer, bunun yapılmaması halinde süt ineklerinden sonra düvelerin de kesime gitmeye devam edeceğini, bu durumun Türkiye’de ciddi anlamda hem süt hem de et konusunda sorun yaşatabileceğine vurgu yaptı.

DÜVE NEDİR?

Ergenlik evresindeki, henüz çiftleşmemiş, 15 aylık erkek veya dişi inek yavrusu.

(ANKA)