Genç işsizlik oranı ve üniversite mezunlarının iş bulamama sorununa yönelik açıklamalarda bulunan CHP'li Gürer, genç nüfusun yüzde 25’inin işsiz olduğunu söyledi. Gürer, "TÜİK’ten başka genç 'işsizlik düştü' diyen yok" dedi.

CHP'li Gürer: TÜİK'ten başka "işsizlik düştü" diyen yok

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, "genç nüfusun yüzde 25’inin işsiz, her dört işsiz gençten birinin de üniversite mezunu olduğunu" belirterek, "TÜİK’ten başka genç 'işsizlik düştü' diyen yok” dedi. Gürer, "İŞKUR’in istatistiklerine göre ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora mezunu olup İŞKUR’dan iş bekleyen üniversite mezunu sayısın 766 bin 674 olarak belirtildiğini" hatırlattı.

ANKA'nın aktardığına göre CHP'li Gürer, genç işsizlik oranı ve üniversite mezunlarının iş bulamama sorununa yönelik yazılı basın açıklaması yaptı. Gürer, "Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK), Mart 2021 verilerine göre işsizlik oranının bir önceki aya göre yüzde 0.1 azalarak 13.1’e gerilediğinin belirtildiği veriler TÜİK’ten başka kimseye inandırıcı gelmiyor" dedi.

"TÜİK’ten başka genç işsizlik düştü diyen yok" diyen Gürer, "genç nüfusun yüzde 25’inin işsiz, her dört işsiz gençten birinin de üniversite mezunu olduğunu" söyledi.

'AKP DÖNEMİNDE İŞSSİZLİK SORUNU ZİRVE YAPTI'

Gürer, "İŞKUR’in istatistiklerine göre ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora mezunu olup İŞKUR’dan iş bekleyen üniversite mezunu sayısın 766 bin 674 olarak belirtildiğine" dikkat çekti. Gürer, "Resmi verilerde, iş bulma umudunu kaybettiği için İŞKUR’a bile müracaat etmeyen üniversite mezunlarının yer almadığını" belirterek, "İş bulma umudunu yitirenlerle bu rakam 2 milyonu bulmuştur” dedi.

"AKP iktidarları döneminde işsizlik sorunlarının zirve yaptığını" söyleyen Gürer, "Cumhuriyetimizin kazanımları bir bir satıldı ya da özelleştirildi. Çok sayıda kamu kurumu son 18 yılda elden çıkarıldı. Bu kurumlarda çalışan yüzbinlerce insan işsiz kaldı" dedi.