CHP’li vekil Gürer, "En düşük emekli maaşı asgari ücrete çıkarılmadı. Bayram ikramiyelerinin asgari ücret tutarında olması gerçekleştirilmedi. Tüm emeklilere 2 bin liralık seyyanen zam yapılmadı" dedi.

CHP’li Gürer: Tüm emeklilere seyyanen 2000 lira zam yapılmalıdır

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, en düşük emekli maaşının artışı yanında tüm emekli maaşları içinde 2000 TL seyyanen zam yapılmasını istedi. Gürer, “En düşük emekli maaşı asgari ücrete çıkarılmadı. Bayram ikramiyelerinin asgari ücret tutarında olması gerçekleştirilmedi. Tüm emeklilere 2 bin liralık seyyanen zam yapılmadı, talebimiz karşılanmadı” dedi.

Gürer TBMM’de yaptığı konuşmada, geçici işçiler, mevsimlik işçiler, Toplum Yararına Program çalışanları, usta öğreticiler, PIKTES çalışanları ve taşeronda kalan işçilere doğrudan kadro sözü gerçekleştirilmediğini söyledi. Evrensel'in haberine göre; CHP’li Gürer, “Stajyerlerin ve çırakların ise başlangıç tarihi yaşlılık sigortasına sayılmadı. Sigorta öncesi annelik süresi prim, ödenek, emekliye sayılması gerçekleştirilmedi” diye konuştu.

“Üniversiteli işçilerin, yardımcı zabıta ve itfaiyecilerin, KİT ve BİT çalışanlarının kurum kadrosuna alınması sağlanmadı” diyen Gürer şöyle devam etti: “Geçici işçiler için yeni düzenlemeyle çalışma süresi artırılmasına rağmen sürekli işçi kadrosu verilmedi. Geçici işçilere kadro boşalması hâlinde amir tercihi getiriliyor ki bu da yirmi yıldır kadro bekleyen işçileri mutlu etmedi.”