CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, "Deprem bölgesindeki insanlarımızın 6 aylık elektrik, doğal gaz ve su faturaları devlet tarafından ödenmelidir, faturalar hazineden karşılanmalıdır" açıklamasını yaptı.

Kaynak: AA
CHP'li Güzelmansur: Deprem bölgesinde 6 aylık faturalar devlet tarafından ödenmeli

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen yerlerdeki vatandaşların 6 aylık elektrik, doğalgaz ve su faturalarının devlet tarafından karşılanmasını istedi.

Güzelmansur, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden 4 ay geçmesine rağmen çözülmeyen sorunlar olduğunu belirtti.

Kentte konteynerlerin adil dağıtılmadığını, hala binlerce vatandaşa konteyner temin edilmediğini savunan Güzelmansur, seyyar tuvalet ihtiyacının devam ettiğini söyledi.

Güzelmansur, insanların banyo yapmak, çamaşırlarını yıkamak için 10-15 günde bir gelen sıra beklediğini, bir şişe içme suyu almak isteyenlerin de saatlerce kuyrukta beklediğini söyledi.

Afet bölgesi ilan edilen kentlerdeki elektrik, doğalgaz ve su faturalarının 3 ay boyunca ertelendiğini anımsatan Güzelmansur, gönderilmeye başlanan faturaların 13 bin liraya kadar ulaşabildiğini dile getirdi.

Evini, işini kaybetmiş insanlardan fatura ödenmesi beklendiğini ifade eden Güzelmansur, "Deprem bölgesindeki insanlarımızın 6 aylık elektrik, doğal gaz ve su faturaları devlet tarafından ödenmelidir, faturalar hazineden karşılanmalıdır" dedi.