CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, eski İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal'ın CHP Genel Başkanlığına adaylığını açıklamasına ilişkin 'Adalet yürüyüşündeki tutumu nedeniyle ben Ümit Bey'in işinin çok kolay olduğunu zannetmiyorum' dedi.

CHP'li İrgil, Kocasakal'ın adaylığını değerlendirdi

Ümit Kocasakal'ın CHP Genel Başkanlığına adaylığını açıklamasının ardından CHP'den ilk tepki geldi. CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, okulların cuma günü yarıyıl tatiline gireceğini anımsatarak, eğitim öğretim yılını değerlendirdi.

İrgil, CHP'de herkesin genel başkan adayı olabileceğini söyledi. Adayların, delegeler, üyeler ve taban ile uyum sağlamalarının çok önemli olduğunu dile getiren İrgil, "Adalet yürüyüşündeki tutumu nedeniyle ben Ümit Bey'in işinin çok kolay olduğunu zannetmiyorum." dedi.

Ümit Kocasakal, Adalet Yürüyüşü'nü eleştirerek "Ben bu ülkenin bölünmez bütünlüğüyle sorunu olanlarla, Cumhuriyetle ve Atatürk'le sorunu olanlarla, emperyalizmin işbirlikçiliğini yapanlarla yürümem. Atatürk düşmanları ile de yürümem. Şöyledir benim kafamdaki şey; Atatürk düşmanı için onun da hakkı, adaleti elde etmesi için yürürüm ama Atatürk düşmanı ile yürümem hele ki yürüyüşü yapan CHP ise. Oraya gelen bir takım insanların kim olduğu, ne olduğu daha önceden Atatürk ile ilgili neler söylediğini bilmiyor muyuz? Aptal mı herkes? Bir de sen CHP isen, hem ülkenin hem partisinin kurucusunun düşmanı ile yürüyemez. " demişti.