CHP'li kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde 81 ilde kadına yönelik şiddete karşı eş zamanlı açıklama yapacak.

CHP’li kadınlar, kadına yönelik şiddete karşı yarın 81 ilde eş zamanlı açıklama yapacak
Fotoğraf: CHP

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, kadına yönelik şiddete karşı yarın ülke genelinde eş zamanlı açıklama yapacaklarını bildirdi.

Nazlıaka, yazılı açıklamasında, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'ne ilişkin programlarını duyurdu.

Yarın, 81 il ve 973 ilçede eş zamanlı basın açıklaması yapacaklarını belirten Nazlıaka, Ankara'da gerçekleşecek programın detaylarını da paylaştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla yarın saat 11.30'da CHP Genel Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenleyeceklerini aktaran Nazlıaka, şunları kaydetti: "AKP'nin iktidara geldiği 2002 yılından bu yana kadın cinayetleri sistematik olarak arttı. 2002 yılında 66 kadın cinayeti işlenmişken, 2021 yılında 217'si şüpheli olmak üzere 497 kadın öldürüldü. 1 Ocak ile 1 Kasım 2022 tarihleri arasında 202'si şüpheli olmak üzere 482 kadın yaşamdan koparıldı. Kadına yönelik şiddetle mücadelede etkin çözümün eşitlik olduğunu biliyoruz. İktidara geldiğimizde, kadını güçlendirecek olan politikalarımızı uygulamaya koyacağız. Kadına yönelik şiddeti ve kadın cinayetlerini durdurmaya kararlıyız. İstanbul Sözleşmesi'ni ilk 24 saatte yürürlüğe sokarak tavrımızı samimi bir şekilde belli edeceğiz. Ayrıca, Türkiye'nin 7 bölgesinden gelen kadınları genel merkezimizde ağırlayacağız. 100 bininci yeni kadın üyemizi de Genel Başkan'ımızla bir araya getireceğiz."

(AA)