CHP'li Kaplan: Levent Üzümcü Antep'te oyununu oynayacak

CHP Antep Milletvekili İrfan Kaplan, önceki akşam sanatçı Levent Üzümcü’nün sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Antep’te oyununu oynayacağı sahnenin iptal edildiğini açıklaması üzerine, Levent Üzümcü ile görüşerek aynı tarihte ve aynı saatte oyunun oynanması için sahne bulacağını ifade etti.

Kaplan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada AKP'nin sanatı, sanatçıyı baskıyla, korkuyla, sansürle sindiremeyeceklerini, her zaman sanatın, sanatçının yanında olduklarını ifade etti.

Kaplan’ın Twitter açıklaması şöyle:

“Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan Beştepe’de düzenlenen Kültür Sanat Ödülleri töreninde “Kültür ve sanat tabiatı gereği sivildir. Özgürdür, vesayet kabul etmeyecek bir karakterdedir” diyor.

Yine dün, Levent Üzümcü sosyal medya hesaplarından Gaziantep’te 11 Ocak’ta oyunun oynanacağı sahnenin iptal edildiğini açıklıyor.

AKP Hükümetinin karşıt fikirlere, eleştirilere tahammülü yok.

Sizden olmayan, sizin gibi düşünmeyenleri baskı, korku ve sansür yoluyla kontrol altında tutmaya çalışıyorsunuz. Karşıt fikirlerden o kadar korkuyorsunuz ki sahne bile vermiyorsunuz.

Bilmelisiniz ki; sanatı, sanatçıyı baskıyla, korkuyla, sansürle sindiremeyeceksiniz.

CHP olarak her zaman sanatın, sanatçının yanındayız, yanında olmaya da devam edeceğiz.

Levent Bey ile görüştüm. Gerekli kişilerle iletişime geçerek en kısa sürede, iptal olan oyun tarihi ve saatiyle aynı olacak şekilde bir sahne bulmak için elimden gelen tüm çabayı göstereceğimi ifade ettim. Konunun takipçisi olacağım.”