CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, çalışanların maaşlarının gıda, kira, ulaşım, sağlık gibi ihtiyaçlar nedeniyle eridiğine dikkat çekerek, "Maaşlardaki Gelir Vergisi’nde kasım ve aralık ayları ile birlikte 2023’ün nisanına kadar 6 aylık dönemde TÜİK enflasyonu oranında yüzde 85 indirim yapılsın” dedi.

CHP'li Karabat: Maaşlardaki Gelir Vergisi'nde enflasyon oranında indirim yapılsın

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, maaşlardaki Gelir Vergisi’ne ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Çalışanın aldığı maaşın vergiler ve artan enflasyon nedeniyle eridiğini belirten Karabat, “Aylıklarını brüt üzerinden alan çalışanlar, Gelir Vergisi yüzünden zor durumda. Artan enflasyon ve alım gücünün düşmesi de geçim sıkıntısını büyütüyor” diyerek yurttaşın yaşadığı ekonomik sıkıntıya dikkat çekti.

"GELİR VERGİSİ DİLİMLERİNE GÜNCELLEME GETİRİLMEDİ"

Temmuz ayındaki ara zamların ardından Gelir Vergisi dilimlerine güncelleme getirilmediğini ifade eden Karabat, hükümetin çalışanın bir cebine parayı koyarken diğer cebinden aldığını belirtti.

"YÜZDE 85 İNDİRİM YAPILSIN"

Karabat’ın paylaşımının devamı şöyle:

"Aralık ayında 12 bin brüt maaş alan çalışanın eline net 8.500 TL geçecek. 15 bin TL brüt maaşlının kaybı ise daha büyük. Aralıkta 10 bin 300 TL net maaş alacak. Burada çok büyük bir adaletsizlik var.

Zaten ÖTV ve KDV’ler ile dolaylı her türlü vergiyi ödeyen çalışanlara devletin Gelir Vergisi’nde destek vermesi gerekiyor. Vergi dilimleri mutlaka genişlemeli. Çünkü üst vergi dilimine geçiş çok kolay hale geldi. Bu yetmez, vergilerde indirim de şart.

Gıda, kira, ulaşım, sağlık, giyim gibi masraflar aileleri çok zorluyor. İşte bu yüzden maaşlardaki Gelir Vergisi’nde kasım ve aralık ayları ile birlikte 2023’ün nisanına kadar 6 aylık dönemde TÜİK enflasyonu oranında yüzde 85 indirim yapılsın."