CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık Nesin Vakfı’nın banka hesaplarının bloke edilmesini Meclis gündemine taşıdı. Karabıyık, İçişleri Bakanı ’ya “Nesin Vakfı’nın hesaplarına bloke konulması işleminin bir cemaatin nüfuz kullanmasıyla gerçekleştirildiği iddiası doğru mudur” diye sordu.

CHP'li Karabıyık, Bakan Soylu'ya Nesin Vakfı blokesini sordu: Cemaat iddiaları doğru mudur?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, Nesin Vakfı'nın banka hesaplarına bloke konulmasını TBMM'ye taşıdı.

Karabıyık, İçişleri Bakanı Soylu'nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, bloke işleminin bir cemaatin nüfuz kullanmasıyla gerçekleştirildiği iddialarını sordu.

Karabıyık, İstanbul Valiliği’nin bir ay önce izinsiz bağış kampanyası düzenlediği suçlamasıyla Nesin Vakfı’nın banka hesaplarını bloke ettiğine ve bloke edilen hesaplarda Nesin Vakfı’nın kendi öz varlıklarından elde ettikleri gelirlerin de olduğuna dikkat çekti.

CHP’li Karabıyık’ın Bakan Soylu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM’ye verdiği soru önergesi şöyle:

• Nesin Vakfı’nın bazı hesaplarına, izinsiz yardım kampanyası yapıldığı gerekçesi ile bloke konulmasının nedenleri nelerdir? Nesin Vakfı’nın hangi bankalardaki hangi hesaplarına bloke konulmuştur. Bu işlem sırasında vakfın öz gelirlerinin bulunduğu hesaplar bu işlem dışında tutulmuş mudur?

• Nesin Vakfı, 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu uyarınca ‘bağış kabulüne yetkili’ bir vakıf olarak değerlendirilmekte midir? ‘Bağış kabulüne yetkili’ bir vakıf olarak değerlendirilmekte ise bu faaliyetleri söz konusu Kanunun kapsamı dışında değil midir?

• Nesin Vakfı’nın bağış kabulünün dışında bir “yardım toplama” faaliyetinde bulunduğu iddiasının dayanağı nedir?

• Nesin Vakfı’nın hesaplarına bloke konulması işleminin bir cemaatin nüfuz kullanmasıyla gerçekleştirildiği iddiası doğru mudur?

NE OLMUŞTU?

Ali Nesin, Nesin Vakfı'nın hesaplarının valilik tarafından bloke edildiğini açıklamıştı.

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Rabıta Vakfı ile Çatalca’da yaşanan gerilime de dikkat çeken Nesin, “Bir yere kaçtığımız, kaçacağımız da yok, devlet istediği zaman istediğini alır zaten. Banka hesaplarımızı bloke etmek en hafif deyimle ancak hoyratça bir tavır olabilir” demişti.

(ANKA)