TBMM’de yaptığı konuşmada, AKP iktidarının 19 yılını özetleyen CHP Milletvekili Ulaş Karasu, “Yalan ve talan iktidarının çöküşüne şahitlik ediyoruz” dedi.

CHP'li Karasu, AKP'nin 19 yılını özetledi: Nasıl geldi, nasıl gidiyor?

HABER MERKEZİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, AKP iktidarının 19 yılını özetledi, iktidarın son dönemlerini yaşadığını söyledi.

TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen Vergi Usul Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik öngören teklifin görüşlerinde CHP Parti Meclisi Üyesi ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, dış politikadan ekonomiye, basın özgürlüğünden kamudaki atamalara kadar AKP iktidarının 19 yılını özetledi. Konuşmasında, “Yalan ve talan iktidarının çöküşüne şahitlik ediyoruz” diyen Karasu, “19 yıldır yalandan, talandan, riyakarla lıktan bu millet artık bıktı” ifadelerini kullandı.

'DEVLET KURUMLARINA MEMUR DEĞİL MİLİTAN ATADINIZ'

TÜGVA belgelerinin ifşasına da değinine Karasu, “Liyakat dediniz, devlet kurumlarını tarikatların arka bahçesine çevirdiniz. Dün FETÖ’nün, bugün TÜGVA’nın paralel yapılanmasıyla devlet kurumlarına memur değil, militan atadınız” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bir alyansla yola çıktık” sözlerini hatırlatan Karasu, “Bir alyansla geldiniz, şimdi de aynı alyansla gidiyorsunuz. Saray kapılarının ardında sesini duymadığınız bu memleketin çiftçisi, memuru, işçisi, emeklisi, genci götürüyor sizi” dedi.

'YOLSUZLUĞUN KİTABINI YAZDINIZ'

AKP’nin iktidara ilk dönemde yasaklarla, yolsuzlukla ve yoksullukla mücadele vaadinde bulunduğunu hatırladan Karasu, “Yasaklara karşıyız dediniz, istibdat dönemini mumla arattınız. Yolsuzlukla mücadele dediniz, yolsuzluğun kitabını yazdınız. Yoksulluk bitecek dediniz, vatandaşı tanzim kuyruklarında beklettiniz” şeklinde konuşurken AKP döneminde dış politikanın iflas ettiğini vurgulayarak “Güçlü Türkiye dediniz, Bir Amerika’ya bir Rusya’ya gidip el pençe divan durdunuz, Suriye’de batağa saplandınız” ifadelerini kullandı.

2018 yılından bu yana 4 Merkez Bankası Başkanı’nın göreve geldiğini kaydeden Karasu ekonomideki gidişe dikkat çekerek, “Ben ekonomistim dediniz, 3 yılda 4 merkez bankası başkanı getirdiniz. Dolar’ı, euro’yu tutamadınız. Ver yetkiyi dediniz, yetkiyi alınca faizi, enflasyonu, dövizi, işsizliği uçurdunuz” dedi.

19 yıllık AKP iktidarının son dönemini yaşadığını kaydeden Karasu konuşmasını şöyle sonlandırdı:

“Yatağa aç giren yavrularımızın iktidarı geliyor. Yurtsuz, geleceksiz bıraktığınız gençlerimizin iktidarı geliyor. Akşam pazarına mahkum ettiğiniz emeklilerin iktidarı geliyor. Her gün yeni bir zam haberine uyanan emekçilerin iktidarı geliyor. Kredi faizlerinin altında ezilen çiftçilerin iktidarı geliyor. Beşli çetenin iktidarı gidiyor, halkın iktidarı geliyor”