Bakanlık ve kamu kurumlarında görev yapan bazı üst düzey bürokratların aşı olmayı reddettiğini iddia eden CHP'li Milletvekili Ulaş Karasu, söz konusu iddialarının Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlanmasını talep etti.

CHP'li Karasu: Bazı üst düzey bürokratlar aşı olmayı reddediyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, bakanlıklarda ve çeşitli kamu kurumlarında görev yapan üst düzey bazı bürokratların aşı olmayı reddettiğini iddia etti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yanıtlaması istemiyle konuya ilişkin bir soru önergesi veren Karasu, söz konusu iddiasının yanıtlanmasını istedi.

Türkiye’deki vaka sayılarının yeniden yükselişe geçtiği dönemde, aşılamanın bir an önce hızlanması çağrıları yapılırken bu konuda bir türlü gerekli çalışmaların yapılmadığı iddia edildi. Öte yandan tablonun giderek ağırlaştığı, günlük vaka sayılarının 20 binin üzerinde olduğu sırada dikkat çeken bir iddia gündeme geldi.

Bakanlıklarda ve çeşitli kamu kurumlarında görev yapan üst düzey bazı bürokratların aşı olmayı reddettiğini söyleyen CHP'li Karasu, Bakan Koca’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

'VATANDAŞLARA ÇAĞRIDA BULUNAN BAKANLIK, BÜROKRATLARIN AŞI KARŞITLIĞIYLA İLGİLİ NE YAPACAK?'

Ülkenin dört bir yanında yurttaşların hem kendisini hem de çevresini pandemiden korumak için aşı olduğunu vurgulayan Karasu, devletin önemli noktalarında görev yapan bürokratların aşı olmayı reddettiğini kaydederek, “Aşı olmayan bürokratların yurt dışına çıkamadığını vurgulayan Karasu, “Devlette devamlılık esastır. Göreviniz gereği aşı olmanız gerekiyorsa olmalısınız. Reddedilen aşı sebebiyle yurt dışına çıkamıyorsanız görevinizi eksik yapıyorsunuz demektir. Bu yolla hem kurumların işleyişine hem de kurumlara olan güven zedeleniyor” ifadelerini kullandı.

chp-li-karasu-bazi-ust-duzey-burokratlar-asi-olmayi-reddediyor-916760-1.
CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu

Yurttaşları aşı olmaya teşvik etmek amacıyla Sağlık Bakanlığı’nın sürekli çağrıda bulunduğunu kaydeden Karasu, “Vatandaşlara çağrıda bulunan Bakanlık, bürokratların aşı karşıtlığıyla ilgili ne yapacak?” şeklinde konuştu.

Konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP’li Karasu, Fahrettin Koca’ya yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:

• Bakanlıklarda ve kamu kurumlarında görev yapan bürokratların aşı olmayı reddettiği iddiaları gerçeği yansıtmakta mıdır?
• Aşı olmadığı gerekçesiyle bazı bürokratların yurt dışına çıkamadığı iddiaları gerçeği yansıtmakta mıdır?
• Bakanlıklarda ve kamu kurumlarında görev yapan bürokratlar arasında aşı olma oranı yüzde kaçtır?
• Üst düzey bürokratlar arasında aşı olmayanların sayısı kaçtır?
• Söz konusu iddia hakkında bakanlığınızca herhangi bir çalışma yapılmış mıdır?