CHP Kütahya Milletvekili Dr. Ali Fazıl Kasap, Cumhurbaşkanlığı Sağlık Politikaları Kurulu Üyesi Ahmet Selim Köroğlu’nun, "Doktorlar artık randevusuz hastaları da kabul edecek" açıklamasına ilişkin hastanelerde randevusuz hasta bakılmasının sağlıkta şiddeti artıracağını ifade etti.

CHP'li Kasap: Hastanelerde randevu dışı hasta bakılması sağlıkta şiddeti artıracak

CHP Kütahya Milletvekili Dr. Ali Fazıl Kasap, Cumhurbaşkanlığı Sağlık Politikaları Kurulu Üyesi Ahmet Selim Köroğlu’nun, "Doktorlar artık randevusuz hastaları da kabul edecek" açıklamasının kabul edilebilir bir durum olmadığını söyledi.

20 yıllık AKP İktidarının yurttaşı hastaneden randevu alamaz hale getirdiğini söyleyen Kasap, sağlık sistemindeki eksikliklerin sorumluluğunun yurttaşa, hekimlere ve sağlık çalışanlarına yıkılamayacağını belirtti.

Hastanelerde randevusuz hasta bakılmasının sağlıkta şiddeti artıracağını dile getiren Kasap, şöyle dedi:

“Sağlık sisteminde yaşanan sorunlar çığ gibi büyüyor. Tıkanan sağlık sisteminin sorumlusu ne vatandaş ne hekimlerimiz ne de sağlık çalışanlarımızdır. Sağlık sisteminde yaşanan sorunun ana kaynağı iktidarın bizzat kendisidir. Bugün vatandaş hastanelerden randevu alamaz hale geldiyse, sağlıkta şiddet artıyor, hekimlerimiz yurtdışına göç ediyorsa bunun sorumlusu iktidarın yürürlükteki sağlık politikalarıdır. Türkiye’de sağlık politikalarına Sağlık Bakanı Fahrettin Koca mı, yoksa Cumhurbaşkanlığı Sağlık Politikaları Kurulu mu bakıyor? Bu iki başlılık kabul edilebilir bir durum değildir.”