CHP'li Kasap: Kütahya'da doğalgaz dağıtım şirketinin soygunu devam ediyor, AKP'liler izliyor

CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, Kütahya’da faaliyet gösteren doğalgaz dağıtım şirketi Çinigaz’ın ön ödemeli, yani kartlı sayaç kullanan abonelere EPDK yönetmeliğine dayanarak usulsüz bir biçimde borç tahakkuk ettirmeye devam ettiğini belirterek, bu haksız uygulamanın sona ermesi gerektiğini belirtti.

AKP Kütahya İl Başkanı ve Milletvekillerinin sıklıkla bu konuda açıklamalarda bulunduklarını, EPDK başta olmak üzere Çinigaz nezdinde de girişimlerde bulunduklarını ama bir sonuç alamadıklarını belirten Kasap, bu beceriksizliğin faturasını Kütahyalıların ödediğini söyledi.

Kasap, şunları söyledi:

“AKP İl yöneticileri ve milletvekilleri Çinigaz’ın yaşattığı mağduriyeti sona erdirmek için basit bir yönetmelik değişikliğini bile hayata geçiremiyorlar. Tüketicilerin parasını peşin ödemek suretiyle satın almış oldukları doğalgaza, sonradan gelen zamların geçmişe yönelik olarak doğrudan tüketicilere yansıtıldığı ve tüketicilerin bir sonraki doğalgaz satın alımlarında bu bedel farkının tüketicilerden tahsil edildiği EPDK yönetmeliğinin iptali için Danıştay’a açılan davaya müdahil olduk.

AKP’nin Kütahya Milletvekilleri neden bu davaya müdahil olmadılar? Ya da AKP’nin Kütahya İl Yöneticileri ve Milletvekilleri neden EPDK yönetmeliğini bu zamana kadar değiştirmediler? Kütahyalıları oyalamaktan vazgeçin. Çinigaz’ın soygununa dur demek için Danıştay’a açılan davaya siz de bir imza atın. Kütahyalı bu zulümden kurtulsun.”

Kütahya’da faaliyet gösteren Çinigaz’ın İşletme Müdürü Muammer Ay’ın "Fiyat farkını biz değil, EPDK alıyor. Adil faturanın aboneye yansıtılması kanuni düzenleme gereğidir” söyleminin AKP Kütahya il yöneticileri ve milletvekillerinin söylemleriyle çeliştiğini belirten Kasap, “Kim yalan söylüyor? diye sordu.