ÇAYKUR’da çalışan mevsimlik işçilerin sorunlarını TBMM Genel Kurulu’na taşıyan CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek, “Altı ay çalışıp altı ay işsiz kalmak, mevsimlik yaşamak, ÇAYKUR işçilerimizin kaderi değildir. ÇAYKUR'daki tüm işçilerimize amasız, fakatsız, ayrımsız kadro hakları verilmelidir ve özlük hakları verilmelidir” dedi.

CHP'li Kaya: ÇAYKUR’daki tüm işçilerimize kadro hakkı verilmeli

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, ÇAYKUR’da çalışan mevsimlik işçilerin kadro taleplerini gündeme getirdi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunan Kaya, ÇAYKUR’ da çalışan mevsimlik işçilerin 180 günde kazandığı paranın asgari ücretin altında kaldığını belirtti.Kaya, mevsimlik işçilerin yıllardır kadro istediğini ve özlük haklarının iyileştirilmesini talep ettiklerine dikkat çekerek Çalışma Bakanlığı’nın açıklamalarının ise tutarsız olduğunu söyledi.

“EMEKLİ OLABİLMELERİ MÜMKÜN DEĞİL”

Kaya’nın açıklamasının tamamı şöyle:

“Sayın Cumhurbaşkanı’na sesleniyorum. ÇAYKUR'da çalışan mevsimlik işçilerimiz, mevcut kanunlara göre yılda en fazla 180 gün, yani 6 ay çalışabilmektedirler. Bu kardeşlerimizin 6 ayda aldıkları maaşlarını 12 aya böldüğünüzde ellerine geçen aylık para, asgari ücretin dahi altında kalmaktadır. ÇAYKUR işçilerimizin bu şartlarda geçinebilmeleri de emekli olabilmeleri de mümkün değildir.”

“HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI”

“Geçici işçilere kadro vaadiniz ve milletvekillerinizin açıklamaları, ÇAYKUR'daki mevsimlik işçilerimizde büyük bir beklenti oluşturmuştu. Sonrasında Çalışma Bakanı’nın yaptığı tutarsız açıklamalar, yıllardır kadro hayali kuran ve özlük haklarının iyileştirilmesini bekleyen bu arkadaşlarımızda büyük bir hayal kırıklığı yaratmıştır.

Sayın Erdoğan, altı ay çalışıp altı ay işsiz kalmak, mevsimlik yaşamak, ÇAYKUR işçilerimizin kaderi değildir. ÇAYKUR'daki tüm işçilerimize amasız, fakatsız, ayrımsız kadro hakları verilmelidir ve özlük hakları verilmelidir.”

ANKA