CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Diyarbakır'da öğretmenlere AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kentte yapacağı mitinge katılmaları için baskı yapıldığını öne sürdü. Yıldırım, "Eğer öğretmenin mitinge katılmasını istiyorsan önce, 15 Ekim’de öğretmenin Ankara’da yapacağı mitinginin önündeki engelleri kaldır” dedi.

CHP'li Kaya: Diyarbakır'daki öğretmenlere Erdoğan'ın mitingine katılması için baskı yapıldı

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kentte yapacağı mitinge katılmaları konusunda öğretmenlere okul yönetimleri tarafından baskı yapıldığını öne sürdü.

Kaya, “Erdoğan, Diyarbakır’a gelecek; hoş gelir, sefa gelir. Ancak yaptığı iş şu; okullarda öğretmen, ücretli öğretmen, sözleşmeli öğretmen ve ek derste derse girenleri zoraki, ama onun dışındaki tüm öğretmenleri kendi mitingine katılmaya zorluyor. Eğer öğretmenin mitinge katılmasını istiyorsan önce, 15 Ekim’de öğretmenin Ankara’da yapacağı mitinginin önündeki engelleri kaldır” dedi.

"Öğretmen kendi haklarını haykırmak için sizin mitinginize de gelebilir ama bu, işgüzar yöneticilerin zorla okuldaki öğretmenlere ‘Katılacaksınız, selfie çekineceksiniz ve bunu bize göndereceksiniz’ diyerek bir uygulama olamaz. Bu, Cumhurbaşkanı’na yakışmıyor" diyen Kaya, "Diyarbakır’da yapacağın mitinge katılımın metazori ile bir katılım olduğu aşikar olacak. Buradan Diyarbakır Valisi’ni uyarıyorum, İl Milli Eğitim Müdürü’nü uyarıyorum. Her şeyden önce de Cumhurbaşkanlığı makamını bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

ANKA