Yediiklim Yayınevi’nin deneme sınavı kitapçığındaki soruların büyük bölümünün seçenekler dahi değiştirilmeden KPSS'de sorulduğu iddialarının ardından skandal bir iddia da CHP'li Yıldırım Kaya'dan geldi. 4 kişinin istisnai atama ile memuriyet kadrosuna atandığını kaydeden Kaya, "4 kişi KPSS’siz bir şekilde memuriyete atandı. Bu isimlerden bir tanesinin belgesi elimizde ancak diğerlerinin belgesi yok. KPSS’ye girmeden istisnai kadrodan Saray’da işe başlatılıp arkasından işe başlatılmışlar. Bir süre sonra da öğretmenliğe atanmışlar" dedi.

CHP'li Kaya, 'elimizde belge var' diyerek açıkladı: "4 kişi KPSS’ye girmeden memuriyete atandı"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Kamu Personel Seçme Sınavı'nda (KPSS) Yediiklim Yayınevi’nin deneme kitabında yer alan soruların şıklarını bile değiştirmeden sorulduğu iddiasının ardından 4 kişinin de KPSS’ye girmeden memur kadrosuna atandığını iddia etti. Kaya'nın iddiasına göre, KPSS’ye girmeden istisnai kadrodan Saray’da işe başlatılan kişiler, bir süre sonra da öğretmenliğe atandı.

Gerçek Gündem'den Elif Ünsal'ın haberine göre, CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, KPSS'de yaşanan skandalın ardından yeni bir iddia ortaya attı. Kaya'nın iddiasına göre 4 kişi KPSS'ye girmeden öğretmen yapıldı.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Kaya, şunları söyledi:

"4 kişi KPSS’siz bir şekilde memuriyete atandı. Bu isimlerden bir tanesinin belgesi elimizde ancak diğerlerinin belgesi yok. KPSS’ye girmeden istisnai kadrodan Saray’da işe başlatılıp arkasından işe başlatılmışlar. Bir süre sonra da öğretmenliğe atanmışlar. Herhangi biriyle yakınlıkları olup olmadıklarını bilmiyorum ancak bu da önemli değil. KPSS’de soru çalarak insanları yerleştiriyorsunuz, bununla da yetinmiyor KPSS’ye girmeyen kişiler için istisnai kadro açarak Saray’a atadıklarınızı öğretmenliğe alıyorsunuz. Burada kimin yandaş olduğu önemli değil, uygulamanın kendisi problemli."

İSTİSNAİ MEMURLUK NEDİR?

İstisnai memur tanımı 657 sayılı Kanun'da yapılmış olmasa da Kanun'da yer alan diğer hükümlerden yola çıkarak, şöyle tanımlanabilir: 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun atanma, sınavlar, kademe ilerlemesi ve derece yükselmesi dışında kalan tüm hükümlerine tabi olan memurdur. İstisnai memurluk, DMK'nın atamaya, sınavlara, kademe ilerlemesine ve derece yükselmesine ilişkin düzenlemeleri dışında özgülenen ve derece aylığı ile atama yapılabilen memurluklardır.

KPSS'DE İKİNCİ FETÖ SKANDALI İDDİASI

Yediiklim Yayınevi’nin deneme sınavı kitapçığındaki soruların büyük bölümünün seçenekler dahi değiştirilmeden KPSS’de sorulduğu iddia edilmişti.

Emeklerinin çalındığını belirten binlerce aday CİMER üzerinden şikayette bulunmuştu. Sosyal medyadaki büyük tepkinin ardından ÖSYM’nin resmi Twitter hesabından açıklama yapılmış ve iddiaların asılsız olduğu söylenmişti.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Denetleme Kurulu'na inceleme talimatı vermişti. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Halis Aygün, Resmi Gazete'de yer alan Cumhurbaşkanlığı kararıyla görevden alınmıştı.