CHP'li Sevda Erdan Kılıç, kadınlara hakaret eden İzmir Karaburun İlkokulu Müdürü Şahin Özdemir’e tepki gösterdi. Kılıç, "Kendini müdür zanneden o kişi, bir an önce görevden el çektirilmelidir ya da uzaklaştırılmalıdır" dedi.

CHP’li Kılıç: Kadınlara hakaret eden okul müdürü görevden alınmalı

BİRGÜN İZMİR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, İzmir Karaburun İlkokulu Müdürü Şahin Özdemir’e tepki gösterdi. Av. Kılıç, Müdür Özdemir’in kadınlara hakaret içeren sözleri nedeniyle Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi sundu.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Av. Sevda Erdan Kılıç, Müdür Özdemir’in, daha önce de birçok kez tartışmalara neden olan, “Örtüsüz kadın perdesiz eve benzer. Perdesiz ev ya satılıktır ya da kiralık” sözünü sosyal medya hesabından paylaştığına ilişkin basında haberler yer aldığını anımsattı.

CHP’li Av. Kılıç, Malatya Darende İmam Hatip Ortaokulu, Malatya İmam Hatip Lisesi ve Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Öğretmenliğini bitiren Özdemir’in, Necip Fazıl Kısakürek’e ait olduğu iddia edilen ancak doğrulanmayan bu sözlere ilişkin tweetini daha sonra sildiğini kaydetti.

Bu sözün kaymakamı ve belediye başkanı kadın olan ilçede vatandaşlar tarafından büyük tepkiyle karşılandığını belirten Av. Kılıç, Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’ın konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunacağını açıkladığını, ancak Karaburun Kaymakamı Serap Özmen Çetin’in bu konuyla ilgili bir açıklamasını henüz göremediğini bildirdi.

chp-li-kilic-kadinlara-hakaret-eden-okul-muduru-hemen-gorevden-alinmali-631991-1.

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, şunları kaydetti:

“Müdür Şahin Özdemir, Malatya Darende İmam Hatip Ortaokulu, Malatya İmam Hatip Lisesi ve Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde nasıl bir eğitim almıştır ki bu sözü söyleyebilecek bir duruma gelmiştir. Gerçekten bunu anlamak çok zor. Tek kelimeyle yazık. Karaburun İlkokulu’nda okuyan çocuklar, diğer bütün okullarda okuyan çocuklar gibi bizim, Türkiye’nin geleceğidir. Şahin Özdemir gibi zavallı kişilerin o kirli düşünceleriyle, geleceğimizin emaneti olan çocuklarımızın zihnini kirletmeye hakkı yoktur. Buradan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a çağrıda bulunuyorum: Kendini müdür zanneden o kişi, bir an önce görevden el çektirilmelidir ya da uzaklaştırılmalıdır. Bu sözleri kadın ya da erkek hiç kimse kabul edemez, etmemelidir.

‘Örtüsüz kadın perdesiz eve benzer. Perdesiz ev ya satılıktır ya da kiralık’ sözü, başı açık ya da kapalı bütün kadınlarımıza hakarettir. Karaburun Belediye Başkanı Sayın İlkay Girgin Erdoğan, konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunacağını açıklamıştır. Müdür hakkında gerekli idari ve adli tahkikat bir an önce başlatılarak, çocuklarımız, başı açık kadınlara hakaret eden o kişiden bir an önce kurtarılmalıdır. Tabi bu müdür gibi kişilerin bu sözleri söyleme cesaretini bulmasına neden olan da başta AKP Genel Başkanı olmak üzere devleti yöneten kişilerin o zihniyeti besleyen açıklamalarıdır. Bu zavallı düşüncede olan kişiler, onlardan cesaret ve güç almazsa bu sözleri söyleyemezler, söyleme cesaretini ortaya koyamazlar. Hani bir söz vardır ya ‘balık baştan kokar.’ diye. İşte bu söz tam da bu durum için söylenmiş bir sözdür.”

CHP İzmir Milletvekili Av. Kılıç, bu olayı gündemde tutacaklarını, Karaburun İlkokulu Müdürü Şahin Özdemir görevden alınıncaya kadar olayın takipçisi olmaya devam edeceklerini ifade etti.