CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, “İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi'ye bağış parasıyla tatile gittiği gerekçesiyle kınama cezası verilmesini” Meclis gündemine taşıdı

CHP’li Kılıç: Ömer Yahşi, bağış parasıyla tatile gitti mi?

BİRGÜN İZMİR

CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, “İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi'ye bağış parasıyla tatile gittiği gerekçesiyle kınama cezası verilmesini” Meclis gündemine taşıdı.

Av. Kılıç, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına konuyla ilgili soru önergesi sundu.

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Av. Sevda Erdan Kılıç, basında, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi'ye bağış parasıyla tatile gittiği gerekçesiyle kınama cezası verildiğine ilişkin haberler yer aldığını kaydetti.

CHP’li Av. Kılıç, iddiaya göre, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün hesabına bir GSM operatörü firması tarafından, müdürlüğün personel ve öğrencilerinin ihtiyaçlarının karşılanması koşuluyla 400 bin lira yatırıldığını, Ömer Yahşi’nin de ailesi ile bu bağış parasıyla tatile gittiğini bildirdi. Av. Kılıç, Yahşi hakkında soruşturma başlatan Milli Eğitim Bakanlığı’nın da kınama cezası verdiğini ifade etti.

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, haberlerde; konuyu inceleyen bakanlık müfettişlerin, Ömer Yahşi hakkında “kademe ilerlemesinin durdurulması, idari yönden yöneticilik görevinin üzerinden alınması, adli yönden suç duyurusunda bulunulması, mali yönden de zararın tazmin edilmesi” teklifi getirmesine karşın dosyanın “kınama” cezası ile kapatıldığının ifade edildiğini bildirdi.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi’nin, hakkındaki iddiaları yaptığı yazılı açıklama ile yalanladığını belirten Kılıç, Yahşi’nin açıklamasında, “Şahsıma yönelik basında ve sosyal medyada yer alan mesnetsiz iddialara ilişkin bütünüyle gerçek dışı, hakaret ve iftira içerikli haberler yapılmıştır. Söz konusu haberler ibretle ve hayretle tarafımızca takip edilmektedir. 'Haber' adıyla kamuoyuna sunulan, iftira içerikli iddialara ilişkin Valilik makamının 29 Kasım 2019 tarihindeki basın açıklaması ile 'yapılan işlemlerin usulüne uygun ve belgeli şekilde gerçekleştirildiği ve haberlerin gerçeği yansıtmadığı’ kamuoyuna duyurulmuştu. Şahsıma ulaşarak tevdi edilen bir ceza söz konusu değildir” dediğini ifade etti.

CHP’li Kılıç, Ömer Yahşi’nin açıklamasında hakkındaki iddiaları kabul etmediğini belirterek, şunları kaydetti:

“Zaten bu iddiaları kabul etmesi beklenemezdi. AKP’li bürokratlardan hangisi bu tür iddiaları kabul etmiş de Sayın Yahşi’nin kabul etmesini bekleyelim. Müdür Ömer Yahşi bu tatile gitti mi? Tek başına mı yoksa ailesi ile birlikte mi gitti? Tatilin fiyatı ne kadar tuttu? Eğer gittiyse harcamalarını nasıl yaptı, kim karşıladı? Sayın Müdür, ‘şahsıma yönelik basında ve sosyal medyada yer alan mesnetsiz iddialara ilişkin bütünüyle gerçek dışı, hakaret ve iftira içerikli haberler yapılmıştır’ diyeceğine, bütün bu sorulara cevap verse bizler ve kamuoyu için daha aydınlatıcı olur diye düşünüyorum. İzmir İl Milli Eğitim Müdürü, bu iddiaları kabul etmezken, şahsına ulaşarak tevdi edilen bir ceza olmadığını da ayrıca belirtiyor. Yani kendisi bile ‘konuyla ilgili bir ceza yoktur’ diyemiyor, sadece şahsına ulaşan bir ceza olmadığını söylüyor. Artık bunun takdirini de tüm İzmirli hemşehrilerime ve kamuoyuna bırakıyorum.”