Türk-İş İstanbul Bölge Başkanlığı'nı ziyaret eden CHP’li Yüksel Mansur Kılınç, konfederasyonun sorun ve taleplerini dinledi, vergi sorununa ilişkin konuştu. Haksız vergi düzenlemesine ilişkin kanun teklifi verdiklerini kaydeden Kılıç, İktidar politikalarını da eleştirerek, "Saray iktidarı dönemi, emeğin hakkına çöküldüğü bir dönemdir" dedi. Türk-İş İstanbul Bölge Başkanı Uyar da 18 milyon çalışanı ilgilendiren kümülatif vergi sorunun çok önemli olduğunu belirterek, çözüm beklediklerini dile getirdi.

CHP’li Kılıç'tan Türk- İş'e ziyaret: Emeğin hakkına çöküldü!
Fotoğraf: DepoPhotos

CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk- İş) İstanbul Bölge Başkanlığı’nı ziyaret ederek konfederasyon temsilcileriyle buluştu.

Sorunları ve talepleri dinleyen Kılınç, “CHP, iktidara hazırlanan bir parti. Emeğin temel sorunlarını ve güncel sorunlarını, taleplerini sizden dinlememiz, öğrenmemiz lazım. CHP'nin emek dünyası ile daha yüksek dayanışmasına ihtiyaç var. Türkiye’nin önemli eksikliklerinden biri de emek dünyasının kendi içindeki dayanışmasının eksikliğidir. Bunu da Genel Başkanımız dönem dönem dile getiriyor” dedi.

"VERGİ DÜZENLEMESİ İÇİN MECLİS'E TEKLİF VERDİK"

AKP iktidarında emeğe verilen değerin azaldığına da vurgu yapan Kılınç, "Özellikle saray iktidarı dönemi emeğe verilen değerin azaldığı bir dönem. Neredeyse emeğin hakkına çöküldüğü bir dönem. Bunu ortadan kaldırmamız lazım. Türkiye’nin önünüzdeki süreçte büyümesinin en önemli unsurlarından birinin emek olduğunu ve emek örgütleri olduğunun bilinci ile hareket etmemiz lazım” dedi.

Çalışanların maaşlarından kesilen vergilerle ilgili partisinin çalışmalarını anlatan Kılınç, “Haksız vergi düzenlemesine ilişkin Grup Başkanvekillerimiz TBMM’ye kanun teklifi verdi. Emeği korumak kollamak değil emekle yan yana olmak, emeğin hakkını teslim etmek devletin en önemli görevidir. Bu görevin CHP iktidarında en doğru şekilde yerine geleceğine inanıyoruz. 2023 yılı emek için de emek dünyası için de daha güzel bir yıl olacak diye düşünüyorum” diye konuştu.

Türk-İş İstanbul Bölge Başkanı Adnan Uyar ise şu anda Türkiye’de 18 milyonu ilgilendiren vergi meselesinin çok önemli olduğunu belirterek, "Örgütlenmenin önündeki engeller de ortadan kalkarsa asgari ücret de bu ülkenin gündeminden düşer diye değerlendiriyorum" dedi.

(ANKA)