CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, PKK tarafından alıkonulan ve öldürülen 13 kişiye ilişkin daha önce verdiği soru önergelerine dair 'Soru önergesinin anlamı yok' diyen Ahmet Hakan'a tepki gösterdi. "Sizin bir gazeteci olarak sormadığınız soruları sormuşuz, yapmadığınız fikr-i takibi yapmışız" diyen Bakan, "Seçilmiş milletvekillerinin Anayasa’dan ve İçtüzük’ten aldıkları yetkiyle yaptıkları görevleri hafife alamaz, yasama organının etkisini aşağılayamazsınız" dedi.

CHP'li Murat Bakan'dan Ahmet Hakan'a 'Gara' tepkisi: Sizin soramadığınız soruları sorduk

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, PKK tarafından alıkonulan ve öldürülen 13 kişiye ilişkin daha önce verdiği soru önergelerine dair yorum yapan Ahmet Hakan'a tepki gösterdi.

Bakan açıklamasında, "CNN Türk’teki 'TARAFSIZ Bölge' programını sunan Ahmet Hakan, dün akşam, 2015-2016 yıllarında terör örgütü PKK tarafından kaçırılan ve şehit edilen 12 askerimiz ve polisimiz ile ilgili verdiğim soru önergeleri hakkında 'yorum' yapmış. Bazı şeylere açıklık getirmek gerekir" dedi.

Bakan paylaşımında, Ahmet Hakan'ın, "Soru önergesinin anlamı yok. Bir milletvekili çıkıyor ben 7 tane soru önergesi verdim diyor. Eeee yani? Nedir? Soru önergesi basit bir şey" dediğini hatırlattı.

"Yurttaşlar oy verir ve Milletvekili seçer" diyen Bakan, "Gücünü halktan, yetkisini Anayasa ve TBMM İçtüzüğü’nden alan seçilmiş Milletvekili; kanun teklifi, yazılı soru önergesi ve meclis araştırma önergesi aracılığıyla yasama faaliyetlerini yürütür ve halk adına, kamu adına iktidarı denetler" ifadelerini kullandı.

"YANIT ALANA KADAR SORARIM"

CHP'li Bakan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu denetim, en etkili, soru sorarak yapılır. Tıpkı gazetecilerin iktidara ve muhalefete soru sorarak haber yapması ya da tartışma programı yönetmesi gibi... Nasıl gazeteci bir haber yapar ve yaptığı haberin -belki yıllarca- fikr-i takibini sürdürür… Ben de bir milletvekili olarak yürüttüğüm yasama faaliyetlerinin, Meclis’e taşıdığım sorunların fikr-i takibini yaparım. Yanıt alana kadar sorarım, sonuç alana kadar söylerim."

"SİZİN YAPMADIĞINIZ FİKR-İ TAKİBİ YAPMIŞIZ"

Ahmet Hakan'a yönelik, "Sizin bir gazeteci olarak sormadığınız soruları sormuşuz, yapmadığınız fikr-i takibi yapmışız" diyen Bakan, "Sadece soru önergesi de verip geçmemişiz, basına haberlerini servis etmişiz. Şu an genel yayın yönetmenliğini yaptığınız gazetede de -o zamanlar haberlerimiz çıkıyordu- haber çıkmış" ifadelerini kullandı.

Bakan, şunları söyledi: "İktidarı denetleme görevimizi yapmışız, unutturmamak için 6 yıl fikr-i takibi bırakmamışız, ailelerle birlikte olmuş seslerine ses olmaya çalışmışız, basın aracılığıyla kamuoyu oluşturmaya iktidar üzerinde baskı kurmaya çalışmışız. Daha ne yapabilirmişiz muhalefet partisi olarak?"

"BİR GAZETECİ OLARAK NEDEN RAHATSIZLIK DUYDUNUZ?"

Hakan'a yönelik eleştirilerine sürdüren Bakan, "Sizi 'memnun etme' ya da size 'açıklama yapma gereği' hissettiğimizden değil; bu cevapsız kalmamalı diye, 'tarihe not düşelim, yarın döner bakarız' diye söylüyoruz" dedi.

CHP'li Bakan, son olarak şu ifadeleri kullandı:

"Seçilmiş milletvekillerinin Anayasa’dan ve İçtüzük’ten aldıkları yetkiyle yaptıkları görevleri hafife alamaz, yasama organının etkisini aşağılayamaz, verdiğimiz mücadeleyi küçümseyemez, tüm bunları milyonlarca insanın gözü önünde mesnetsiz hal ve tavırlarınızla sergileyemezsiniz.

Bu kadar uğraşmamızdan, sorular sormaktan vazgeçmemiş olmamızdan bir gazeteci olarak neden rahatsızlık duyduğunuzun cevabı da sizin vicdanınızdadır, halkımız takdirindedir."