CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, kendisi hakkında suç duyurusunda bulunulacağını bildiren Emniyet Genel Müdürlüğü'ne yanıt verdi. Bakan, " EGM polisin hak hukuk adalet mücadelesine destek olduğum için hakkımda suç duyurusunda bulunmuş. Benim için şereftir, onurdur. Bir adım geri atmam" dedi.

CHP'li Murat Bakan'dan EGM'ye suç duyurusu yanıtı: Benim için şereftir, bir adım geri atmam

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, “Görevini yapan polise ‘şerefsiz’ diyen AKP milletvekiline sesi çıkmayan EGM, polisin hak, hukuk, adalet mücadelesine destek olduğum için hakkımda suç duyurusunda bulunmuş. Benim için şereftir, onurdur. Bir adım geri atmam” dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), dün yaptığı yazılı açıklamada, polislerin maaş promosyonlarına ilişkin açıklamaları nedeniyle CHP'Li Murat Bakan hakkında suç duyurusunda bunacağını duyurdu. EGM’nin açıklamasında, “Sayısız kez açıklama yapmamıza rağmen polisimizin maaş promosyonu üzerinden inatla dezenformasyon yapan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır” denildi.

Murat Bakan, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımda EGM'nin suç duyurusuna yanıt verdi.

“Emniyet Genel Müdürlüğü, bir basın açıklaması yaparak benimle ilgili suç duyurusunda bulunacağını paylaşmış" anımsatmasını yapan Bakan, "Gerekçe ne? Gerekçe, benim 330 bin polis memurunun, bekçisinin maaş promosyon hakkını takip etmem. Bin kişilik, iki bin kişilik, üç bin kişilik kamu kuruluşları 20 bin lira, 30 bin lira, 40 bin lira, üç yıl için peşin para promosyon anlaşması yaparken EGM ne yapmış? 330 bin polis memuru için ayda 300 lira. Üç yıl için hesap ederseniz bu parayı, 10 bin 800 lira. 30-40 bin lira nerede, 10 bin 800 lira nerede?" ifadelerini kullandı.

"GERİ ADIM ATMAK YOK"

Murat Bakan, şöyle devam etti: "Bunu Meclis’e taşıdığım için, soru önergesi verdiğim için, polislerin hakkını aramak için tweet attığım için EGM bir milletvekiline; yani beni parlamentoya seçip gönderen tüm seçmenlerimin bana oy vermesinin sebebi olan yasama ve denetim görevimi yaptığım için benimle ilgili suç duyurusunda bulunacakmış. Bulun kardeşim. Bir adım geri atmak yok. Tabii ki biz polisin, askerin hakkını savunacağız."

CHP'li Bakan, sosyal medyada yayınladığı videoyu "Görevini yapan Polise şerefsiz diyen AKP milletvekiline sesi çıkmayan EGM polisin hak hukuk adalet mücadelesine destek olduğum için hakkımda suç duyurusunda bulunmuş. Benim için şereftir, onurdur. Bir adım geri atmam #MuratBakanYalnızDeğildir diyen polis kardeşlerimin yanındayım" notuyla paylaştı.