CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir’de Millet Bahçesi yapılacak yerler arasında askeri alanlarında bulunduğunu belirterek, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın daha önce kendisine verdiği, “İzmir şehir merkezindeki askeri birliklerin şehir dışına taşınması ve arazilerin başka kurum ve kuruluşlara tahsisine ilişkin bir çalışma bulunmamaktadır” yanıtının AKP’nin seçim vaadi ile çeliştiğini söyledi. AKP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan […]

CHP’li Murat Bakan’dan Hulusi Akar’a soru önergesi

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir’de Millet Bahçesi yapılacak yerler arasında askeri alanlarında bulunduğunu belirterek, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın daha önce kendisine verdiği, “İzmir şehir merkezindeki askeri birliklerin şehir dışına taşınması ve arazilerin başka kurum ve kuruluşlara tahsisine ilişkin bir çalışma bulunmamaktadır” yanıtının AKP’nin seçim vaadi ile çeliştiğini söyledi.

AKP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekçi, İzmir’e vaatleri kapsamında açıkladığı projeleri arasında sıraladığı ‘Millet Bahçeleri’nin yapılacağı yerler olarak,  Bayraklı-Turan, Hatay-Poligon, Çiğli-Kaklıç, Bornova-Ege Üniversitesi, Karabağlar-Uzundere, Gaziemir-Sarnıç, MTK-Nato ve Buca Cezaevi’ni adres göstermişti.

Konuyu TBMM gündemine taşıyan CHP’li Murat Bakan, Hulusi Akar’a İzmir’deki söz konusu askeri alanların ‘millet bahçesi’ yapılması kararını kimin verdiğini ve AKP’nin seçim vaadi ile Akar’ın soru önergesine verdiği yanıtın çelişmesini nasıl açıkladığını sordu.

Bakan soru önergesinde, “Tarafınızca verilen yanıtın aksine Turan’daki Ege Deniz Bölge Komutanlığı’nın bulunduğu askeri alan ile Hatay Poligon’daki askeri alanın ‘millet bahçesi’ yapılacağı ilan edilmiştir. Söz konusu kararı kim vermiştir? AKP’nin seçim vaadi ile verdiğiniz yanıtın çelişmesini nasıl açıklıyorsunuz?” dedi.

HULUSİ AKAR’IN CEVABI NEYDİ?

CHP’li Bakan’ın, 30.07.2018 tarihinde TBMM Başkanlığına sunduğu 7/905 esas numaralı konuya ilişkin soru önergesine Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar 8 Ocak’ta yanıt vermişti. Akar, verdiği yanıtta “İzmir şehir merkezindeki askeri birliklerin şehir dışına taşınması ve arazilerin başka kurum ve kuruluşlara tahsisine ilişkin bir çalışma bulunmamaktadır” demişti.