CHP Kadın Kolları’nın faaliyete geçirdiği YaşamHak projesi kapsamında şiddete maruz bırakılan Yasemin Sönmez ile irtibata geçen Nazlıaka, yaşanan hukuksuz sürece ilişkin yazılı açıklama yayımladı.

CHP'li Nazlıaka: AKP Hükümeti, kadınların yardım çığlığına karşı kör, sağır, dilsiz

“İstanbul Bağcılar'da yaşayan 42 yaşındaki Yasemin Sönmez, ayrıldığı Mehmet Bayram isimli erkek tarafından darp edildi, dükkanı yağmalandı ve tehdit edilmeye devam ediyor. Sönmez, Mehmet Bayram’ın iş yerindeki ve evdeki eşyaları kırıp döktüğünü kamera kayıtları ile belgeledi. Sönmez, Mehmet Bayram’ın 1 milyon lira para ve tekstil fabrikasını kendisine vermesini istediği anlattı. 3 çalışanının 4 saat boyunca bıçakla rehin alınmasının ardından karakola başvurduğunu belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka; “İstanbul’da yaşayan iş insanı Yasemin Sönmez’in, Mehmet Bayram tarafından gördüğü fiziksel, psikolojik ve ekonomik şiddet karşısında hukuk sessiz kalıyor. Yasemin Sönmez’in ‘Hayatım tehlikede, oğlumu tehlikeden uzak tutabilmek için evimden gönderdim. Yardım çığlığımı ben hayatta iken duyun’ feryadına sessiz kalmayın. Yasemin Sönmez hayatta iken onu sahip çıkın” diyerek AKP Hükümeti’ne seslendi.

chp-li-nazliaka-akp-hukumeti-kadinlarin-yardim-cigligina-karsi-kor-sagir-dilsiz-872475-1.
Yasemin Sönmez

CHP Kadın Kolları’nın faaliyete geçirdiği YaşamHak projesi kapsamında şiddete maruz bırakılan Yasemin Sönmez ile irtibata geçen Nazlıaka, yaşanan hukuksuz sürece ilişkin yazılı açıklama yayımladı.

Nazlıaka, Yasemin Sönmez’in yaşadıklarını şu şekilde aktardı:

Sönmez, ‘Bütün bu yaptıklarına rağmen elini, kolunu sallayarak gezen Mehmet Bayram beni tehdit etmeye devam ediyor. Tekstil fabrikasının her yanına kamera taktırdım, kamera kayıtlarını incelediğimizde sürekli etrafta olduğunu gördük. Zaten gün içinde de sürekli mesaj atarak, giydiğim kıyafeti, saçımı tarif ediyor. Yakınımda olduğuna ilişkin beni tehdit ediyor. Kamera kayıtları ile tekrar şikâyette bulunup uzaklaştırma kararına uymadığını belirttiğimde, yeterli delil olmadığını söylediler. Daha nasıl bir delil sunmam lazım? Yazıkları ortada, kamera kayıtlarında sürekli fabrikanın yakınında gezdiği görülüyor…’ diyerek yaşadığı hukuksuzluğu anlattı.

Nazlıaka, “Uzaklaştırma kararına uymamasına rağmen Mehmet Bayram hakkında her hangi bir yasal süreç işlememesini kabul edilemez. Biz Yasemin’e hayatta iken sahip çıkılmasını istiyoruz. Yasemin’in adının ‘uzaklaştırma kararına rağmen bir kadın daha korunamadı…’ denilerek haber yapılmasını istemiyoruz. Hükümet şiddet mağduru kadınlara karşı üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir” ifadelerini kaydetti.

HUKUKİ SÜREÇ DERHAL İŞLETİLMELİ

Yasemin Sönmez’in hayatının kabusa döndüğünün altını çizen Nazlıaka, “Yasemin Sönmez’in hayata ilişkin umudu her geçen gün tükeniyor. Onun, rahatça işyerine gidip gelmesinin engellenmesi ve yaşam hakkının tehdit altında olması kabul edilemez! Uzaklaştırma kararına uymayan Mehmet Bayram ile ilgili hukuki süreç derhal işletilmelidir. Yarın çok geç olabilir!” diyerek açıklamasını sonlandırdı.