CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, İstiklal Caddesi’nde bombalı saldırının gerçekleştiği yere karanfil bıraktı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya patlamaya ilişkin çelişkileri hatırlatan Nazlıaka, "Taksim terör saldırısının üzerindeki sis perdesini niye hala kaldırmıyor? Bombayı olay yerine bırakan Ahlam Albashir kimdir? Saldırıdaki diğer şüphelilerin rolü nedir? Saldırgan Türkiye’ye ne zaman geldi?” diye sordu.

CHP'li Nazlıaka'dan Soylu'ya: Saldırının üzerindeki sis perdesini niye hala kaldırmıyor?

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, beraberindeki heyetle birlikte 13 Kasım'da İstiklal Caddesi’nde gerçekleştirilen ve 6 kişinin öldüğü 81 kişinin yaralandığı bombalı saldırının yaşandığı yere karanfil bıraktı.

Bombalı saldırı ile ilgili sis perdesinin hala kaldırılmadığını kaydeden Nazlıaka, “Biz her zaman terör olayları sonrasında siyaset yapmamaya özen gösterdik. Siyaset yapmadık. Bekledik ki iktidarın varsa onurlu siyasetçileri bu süreçte istifa eder, özür diler. ‘Ben bu işi yüzüme gözüme bulaştırdım. Ülkenin güvenliğini sağlayamıyorum’ der ama gördük ki ne affını isteyenler ne affı istetilenler ne de istifa edenler oldu” dedi.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, CHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Yeşim Ağırman, parti ve kadın kolları üyeleri ile birlikte bugün, 13 Kasım Pazar günü İstiklal Caddesi’nde bombalı saldırının yapıldığı yere gitti.

Alana karanfil bırakan Nazlıaka, Suruç’ta, Ankara Tren Garı’nda, Merasim Sokak'ta, Beşiktaş'ta ve Güvenpark'ta yaşanan bombalı saldırıları anımsatarak, “Ülkemiz, AKP’nin yanlış ve beceriksiz politikaları nedeniyle terör unsurlarının elini kolunu sallayarak cirit atabildiği bir ülke konumuna geldi. Terörü lanetlerken, bu gerçeği bilmek halkımızın hakkı. Dün bir kez daha canınız yandı. PKK ve YPG’li teröristlerin düzenlediği roketli saldırı sonucu 5 yaşında bir evladımız, 22 yaşında hayatının baharında olan bir öğretmenimiz şehit oldu. Şehitlerimize Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sorular yönelten Nazlıaka, “Her fırsatta teröristlerin ayakkabı numarasına kadar bildiğini söylerken, "Taksim terör saldırısının üzerindeki sis perdesini niye hala kaldırmıyor? Bombayı olay yerine bırakan Ahlam Albashir kimdir? Saldırıdaki diğer şüphelilerin rolü nedir? Saldırgan Türkiye’ye ne zaman geldi?” diye konuştu.

chp-li-nazliaka-dan-soylu-ya-saldirinin-uzerindeki-sis-perdesini-niye-hala-kaldirmiyor-1090963-1.

“TÜRKİYE’YE GİRDİĞİ TARİHİ VERMEDİ”

İstiklal Caddesi’nde bombalı saldırıyı düzenlediği tespit edilen Ahlam Albashır hakkında ortaya çıkan bilgileri anımsatan Nazlıaka, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Patlamanın hemen ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada Ahlam Albashır’ın Afrin’den kaçak yollarla Türkiye’ye girdiğini söyledi ama tarih vermedi. İstanbul Emniyeti’nden basına sızan bilgilerden ise zanlının 4 ay önce Afrin-İdlip hattı üzerinden geldiği açığa çıktı. Esenler’de konuşan bir esnaf ise mahalleden tanıdığı şüpheli kadın için “Bir yıldan beri bu ikamette oturuyor” dedi. Boşuna sınırlarımız kevgire döndü demiyoruz.

Terörün amacı nedir? Terörün amacı korkutmaktır. Sindirmektir, susturmaktır, yalnızlaştırmaktır. İnsanların eve kapanmasını sağlamaktır. Halkın güvenlik duygusunu zedelemektir. Vatandaşlarımızı tehdit altında hissettirmektir. Toplumu bölmektir. Biz buna asla izin vermeyeceğiz. İnadına dayanışacağız. İnadına bir ve beraber olacağız. İnadına teröre karşı yürek yüreğe dimdik duracağız. Terörden medet umanlara geçit vermeyeceğiz"