CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Roman mahallerinde çuvallar dolusu icra dosyası olduğunu ve Roman gençlerinin işsiz ve uyuşturucu batağında olduğunu söyledi. Purçu, "Bu vatandaşa çektirdiğin eziyet yetmedi mi? Türkiye çok zengin bir ülke ama milleti fakirlikten kırdınız. Roman mahalleleri açlıktan, uyuşturucudan, işsizlikten kırılıyor" dedi.

CHP’li Özcan Purçu: Roman gençleri işsiz, uyuşturucu batağında

BirGün EGE

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, İzmir’in Konak ilçesinde Tepecik Yenişehir Mahallesi’nde açıklama Roman mahallerindeki icra dosyalarına dikkat çekti.

Purçu, yoksulluk ve uyuşturucu sorununa vurgu yaparak, Roman yurttaşların yoksulluk, işsizlik ve uyuşturucu kıskacında çaresizlik içinde olduğunu belirtti.

Mahalleye gelen çuval dolusu icra dosyalarını gösteren Purçu, “Sokakta çöpün içinde ekmek arıyor insanlar. Gençler uyuşturucuya bulaşmış durumda. Yüzünüz yok Roman mahallelerine girmeye” dedi.

"BİNLERCE GENÇ, DEVLET KAPISINDA"

İzmir’in en eski Roman mahallelerinden birine bir çuval icra dosyası geldiğini vurgulayan Purçu, “Fakirliğimizin yoksulluğumuzun kanıtı bunlar. Hükümet, milleti çaresizliğe itmiş, bu seçimde iktidar olacağım diye uğraşıyor. Sokakta çöpün içinde ekmek arıyor insanlar. Gençler uyuşturucuya bulaşmış durumda. Bu vatandaşa çektirdiğin eziyet yetmedi mi? Türkiye çok zengin bir ülke ama milleti fakirlikten kırdınız. Roman mahalleleri açlıktan uyuşturucudan, işsizlikten kırılıyor. Bir tane yetkili gelmiyor buraya. Gençleri hepsi uyuşturucu bağımlısı oldu. Analarını babalarını dövüyorlar, evde satacak bir şey kalmadı. Çocuklar tedavi olmak istiyor. Roman mahalleri çaresiz. Buraya girdiniz mi hiç ne yaptınız bu mahallelere? Uyuşturucuyu yoksulluğu bitirdiniz mi? Roman mahallelerinden sadece oy almak için gelmeyin. Bir şeyler yapın. Bu mahallede binlerce genç var, hangisi devlet kapısında. Müzisyenler açlıktan kırılıyor” diye konuştu.

“İNSANLAR İŞ BULAMIYOR”

Purçu, şunları söyledi: “Yüzünüz yok Roman mahallelerine girmeye. Buradan bir tane oy alamayacaksınız. Yok saydınız Romanları ama bu güzel insanları bitiremeyeceksiniz. Biz iktidara geldiğimizde her gün nasıl bu mahalleye geliyorsak tekrar geleceğiz. Uyuşturucuyu bitireceğiz, gençleri tedavi ettireceğiz. Gençlerimiz zombi gibi geziyor. İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’nden gelip de bunları tedavi ettirelim demiyorlar. 35 yıldan beri hapis yatan insanlar var burada. 30 sene sonra hapisten çıkıyor, sabıka damgası var. İş bulamıyor. Uyuşturucu satacağım diyor çünkü devlet sahip çıkmıyor diyor. Mahallerimizde sosyal dönüşüm bekliyoruz. Ülkede 7,5 milyon Roman yurttaş var. Hepsi AKP’nin yoksulları oldu. Eskiden yoksuldu, AKP döneminde açlığa mahkum oldu. Romanlar dersini aldı cevabı sandıkta verecek.”