CHP Milletvekili Sibel Özdemir, YÖK’ün soruşturma başlattığı 9 vakıf üniversitesiyle ilgili Çalışma Bakanlığı’nın adım atıp atmadığını sordu. Özdemir, "YÖK bu kurumlarla ilgili şikâyetlere karşı bir inceleme başlatırken acaba Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da bir adım atmış mıdır?" dedi.

CHP'li Özdemir: YÖK’ün incelediği vakıf üniversiteleri için bakanlık ne yapacak?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, öğretim görevlilerine yasal hakları olan rakamın altında ücret ödeyen vakıf üniversitelerini Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) gündemine taşıdı. Özdemir, "YÖK bu kurumlarla ilgili şikâyetlere karşı bir inceleme başlatırken acaba Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da bir adım atmış mıdır? Çalışanların haklarını ödemeyen bu kurumlara karşı herhangi bir incelemesi, denetimi, soruşturması veya yaptırımı var mıdır" diye sordu.

Özdemir, Meclis Genel Kurulu’nda bugün yaptığı konuşmada, öğretim görevlilerine yasal hakları olan rakamın altında ücret ödeyen vakıf üniversitelerini gündeme getirdi.

Özdemir, “Uzunca bir süredir yaptığım çağrılarım sonucunda Yükseköğretim Kurulu harekete geçti. Meclis olarak oy birliğiyle çıkardığımız yasa maddesine uymayarak öğretim elemanlarına yasal hakları olan ücretlerin altında ücret ödeyen ve maaşlarına gerekli zamları yansıtmayan dokuz vakıf üniversitesiyle ilgili YÖK inceleme başlattığını duyurdu” dedi.

YÖK'ün başlatmış olduğu bu süreci yakından takip ettiklerini belirten Özdemir, “YÖK’ün hızlı, etkin ve şeffaf bir inceleme yapmasını ve haksız yere görevlerine son verilen akademisyenlerin üniversitelerine dönmelerinin sağlanmasını istiyoruz. Diğer yandan, YÖK bu kurumlarla ilgili şikâyetlere karşı bir inceleme başlatırken acaba Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da bir adım atmış mıdır? Çalışanların haklarını ödemeyen bu kurumlara karşı herhangi bir incelemesi, denetimi, soruşturması veya yaptırımı var mıdır” diye konuştu.

ANKA