CHP'li Özgür Özel, FETÖ'den tutuklu olan Mümtaz'er Türköne'nin tahliye edilmesine ilişkin "Anlaşılan, ‘Senin FETÖ’cün kötü, benim FETÖ’cüm iyi' noktasına gelmiş Bahçeli" dedi. Kobani olayları nedeniyle HDP'ye düzenlenen operasyona ilişkin konuşan Özel, "6-8 Ekim olaylarının üzerinden 6 yıl geçti. Hangi yeni delil var bilmek isteriz" ifadelerini kullandı.

CHP'li Özel: Bahçeli, 'Senin FETÖ’cün kötü, benim FETÖ’cüm iyi' noktasına gelmiş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'Yeniden yargılansın' dediği FETÖ'den tutuklu olan kapatılan Zaman gazetesi yazarı Mümtaz'er Türköne'nin tahliye edilmesine ilişkin konuştu.

Bahçeli'nin açıklamasından 3 ay sonra Türköne'nin tahliye edilmesinin bu yargı kararını tartışmaya açtığını ifade eden Özel, "FETÖ konusunda neler neler söylüyorsunuz. Anlaşılan, ‘Senin FETÖ’cün kötü, benim FETÖ’cüm iyi' noktasına gelmiş Bahçeli" dedi.

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında konuşan Özel, Türkiye'de kimin cezaevine gireceğine ya da tahliye olacağını AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın karar verdiğini ifade ederek, "O, bu kadar fütursuz ve bu kadar yargı üzerinde etkin olunca kendisine bakansız, sebepsiz destek veren koalisyon ortağı da ‘Hani bana hani bana’ diyor" dedi.

Özel, açıklamasında şunları söyledi:

"Bu tahliyeyi ve bu yargı kararını tartışmalı kılan mesele MHP lideri Bahçeli’nin bundan 3 ay önce 23 Haziran tarihinde Türköne’nin cezaevinde bulunmasına ilişkin bir açıklama yapması ve Türköne’nin abisinin MHP’nin siyasetine aidiyetine ve anlamı üzerinden kurduğu bir illiyet bağı ile tahliye edilmesi çağrısında bulunmasıydı. Hep söylüyoruz Türkiye’de kimin cezaevine gireceğine tırnak içinde söylemek gerekirse dünya liderimiz karar veriyoruz. Mahkemelerin verdiği tahliye kararlarına ‘Onu tahliye etmeye kalktılar’ diye kafa tutuyor. O bu kadar fütursuz ve bu kadar yargı üzerinde etkin olunca kendisine bakansız, sebepsiz destek veren koalisyon ortağı da ‘Hani bana hani bana’ diyor. ‘Şehidimizin kardeşi içerdedir onun dışarı çıkması lazım’ diyor. Neden, FETÖ’den içeride. FETÖ konusunda neler neler söylüyorsunuz. Anlaşılan, ‘Senin FETÖ’cün kötü benim FETÖ’cüm iyi noktasına gelmiş Bahçeli."

"6 YIL GEÇTİ, HANGİ YENİ DELİL VAR BİLMEK İSTERİZ"

Özgür Özel, Kobani olayları nedeniyle HDP'ye düzenlenen operasyona ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Kobani olaylarının 2014 tarihinde yaşandığına dikkati çeken Özel, "6-8 Ekim olaylarının üzerinden 6 yıl geçti. Hangi yeni delil var bilmek isteriz" dedi.

Özel, operasyon kapsamında Kars Belediye Eşbaşkanı Ayhan Bilgen'in gözaltına alınmasına ilişkin ise "Bugün Ayhan Bilgen’i 6-8 Ekim olayları sırasında MYK üyesi olduğu için gözaltına alıyorlar. Çünkü Kars’ın seçilmiş belediye başkanı ve HDP’nin elinde kalmış son il belediye başkanı. Bunu yapınca o eski görüntüler televizyonlarda dönebilir ve ekonomideki bu çöküş konuşulmayabilir, Türkiye AKP-MHP için elverişli bir gündemin içine çekilebilir diye düşünüyorlar" ifadelerini kullandı.

CHP'li Özgür Özel, şöyle konuştu:

"Biz 6-8 Ekim olayları ile ilgili ölen 50 vatandaşımızı, Yasin Börü’yü de, Mert Değirmenci’yi de, Şanlıurfa’da ölen Aynur Kutin’i de ayırmadan hepsi için yüreğimiz yanıyor. Bugün Mithat Sancar, olaylarda ölenlerin önemli bir kısmının HDP üyesi olduğunu söyledi. Bu da önemli bir veridir. ‘Olaylarda ölen Yasin Börü’ye ciğeriniz yanmıyor mu?’ diye soruyor AK Partililer, bu da kıymetli bir tespittir. Ölenlerin hiçbirini ayırmadan, 6-8 Ekim olaylarına üzülüyoruz. Sorumlular varsa çıksın ama sorumsuzluğu Anayasa Mahkemesi tarafından tescil edilmiş bir belediye başkanını görevinden almak, onun üzerinden Türkiye siyasetinden başka bir çalkantı yaratmaya çalışanlara karşı milletimiz uyanık olsun. 6-8 Ekim olaylarının üzerinden 6 yıl geçti. Hangi yeni delil var bilmek isteriz. Bizim bildiğimiz bir şey yok. Bir belediye başkanı o dönem MYK üyesi diyorlarsa, Anayasa Mahkemesi de olmadığına karar vermişse bunun üzerinden yapılacak algı operasyonun yalan bir algı operasyonu olduğu için bunun Cumhur İttifakı’na da zerre kadar faydası olmayacaktır. Millet böyle manipülasyonlara karnını çoktan doyurdu."

(ANKA)