Hiranur Vakfı’ndaki çocuk istismarı skandalına ilişkin açıklama yapan CHP’li Özgür Özel, “Bu konu gündemimizin en tepesinde olacak” dedi.

CHP'li Özel'den çocuk istismarı skandalı açıklaması: Gündemimizin en tepesinde olacak

Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını 6 yaşında ‘evlendirdiği’ne ilişkin skandalın ortaya çıkmasının ardından CHP’den açıklama geldi. Partnin Meclis Grup Başkanvekili Özgür Özel, konunun gündemlerinin en tepesinde olacağını söyledi.

BirGün yazarı Timur Soykan’ın ortaya çıkardığı haberin ardından bugün Twitter hesabından konuyla ilgili açıklamada bulunan Özel, “Altı yaşında bir çocuğun bu fotoğrafı savcılık dosyasına girdiyse susma zamanı değildir! Hiranur Vakfı'nın odağındaki skandallar açığa çıkana, suç üreten vakıf/dernek görünümlü yapılanmalar denetlenerek yeterli önlemler alınana kadar bu konu gündemimizin en tepesinde olacak” dedi.

NE OLMUŞTU?

BirGün yazarı Timur Soykan, 3 Aralık Cumartesi günü manşetten verilen yazısında, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’yi, 6 yaşındayken, 29 yaşında olan müridi Kadir İstekli ile evlendirdiğini yazmıştı. Yaşanan dehşet verici çocuk istismarı, H.K.G.’nin yıllar sonra yaptığı şikayet ile ortaya çıkmıştı.

Soykan, bugünkü yazısında ise H.K.G.’nin, iddianameye de girmiş olan fotoğraflarını yayınladı.