CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım hakkındaki açıklamalarına ilişkin, "Keşke Ticaret Bakanlığı'na dezenfektan yardımında da bulunsaydı da kazıklanmasaydık!" dedi. Binali Yıldırım, oğlunun Venezuela'da ihtiyaç sahiplerine test kiti ve maske götürmek için bulunduğunu ileri sürmüştü.

CHP'li Özel'den 'Erkam Yıldırım' tepkisi: Ticaret Bakanlığı'na dezenfektan yardımında bulunsaydı da kazıklanmasaydık


CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, eski Başbakan Binalı Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım hakkında suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddialarına dair, 'test kiti ve maske' götürdü iddialarına tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Özel, "Mustafa Elitaş'ın ifadesiyle ülkemizin dezenfektana muhtaç olduğu için bakan eşinden dezenfektan aldığı günlerde, son başbakanın oğlu Venezuela'ya test kiti ve maske yardımında bulunmuş... Keşke Ticaret Bakanlığı'na dezenfektan yardımında da bulunsaydı da kazıklanmasaydık!" dedi.

BİNALİ YILDIRIM NE DEMİŞTİ?

Sedat Peker, Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım'ın Venezuela'ya uyuşturucunun yeni rotasını belirlemek için gittiğini ileri sürmüştü.

Binali Yıldırım ise yanıt olarak "Bugünkü yayınladığı videoda bizi de oğlum Erkam Yıldrım'ı da zikretti. Öncelikle şunu söyleyeyim bu kesinlikle iftiradır, yalandır, şiddetle reddediyorum. Bizimle uyuşturucuyu yan yana getirmek, bize yapılabilecek en büyük hakarettir, en büyük yanlıştır. Tümüyle reddediyorum. Bu olsa olsa 'çamur at izi kalsın' türünden bir suçlamadır ama unutmayalım ki çamur atanın önce kendi elleri kirlenir. Oğlum Venezuela'ya gitmiştir. Orada bahsedildiği gibi ocakta, şubatta değil geçen sene aralık ayında gitmiştir. Beraberinde de Covid ile mücadele amacıyla orada ihtiyaç sahiplerinin tespiti, maske gibi birtakım malzemeler götürüp dağıtmıştır. Ziyaret amacı da bundan ibarettir. O esnada Venezuela'da seçim olduğu için Türkiye Dostluk Grubu da oradaydı, bu münasebetle de onlarla birlikte oldu. Bazı sosyal medya paylaşımlarında resmi heyetle gittiği ifade ediliyor. Bu da gerçek dışıdır, yanlıştır. Kendi imkanlarıyla kendi biletini alarak, masraflarını karşılayarak o ziyareti gerçekleştirmiştir." açıklamasında bulunmuştu.