CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AKP'li vekilin eşinin kamudaki ‘yükseliş’ skandalını ortaya çıkaran gazeteci Saygı Öztürk’ü hedef alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya tepki gösterdi

CHP’li Özel’den gazeteci Saygı Öztürk’ü hedef alan Soylu’ya tepki

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Sözcü yazarı Saygı Öztürk'ü hedef alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya tepki gösterdi.

Soylu’nun açıklamalarına yönelik, “Bu yazıya bu denli sert bir tepki, ancak suçluluğun telaşıyla verilebilir” dedi

Konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Özel, “Saygı Öztürk'ün yazısındaki namussuzluk nerede? Bu olayda bir başkasını namussuzlukla suçlayan tek kişi Süleyman Soylu. Gazetecilerle uğraşmanız değil yaşananlara açıklık getirmeniz gerekiyor! Bu yazıya bu denli sert bir tepki, ancak suçluluğun telaşıyla verilebilir!” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanı Soylu, AKP’li vekilin eşinin kamudaki dikkat çeken ‘yükseliş’ öyküsünü yazan gazeteci Saygı Öztürk’ü hedef alarak, “Saygı Öztürk’ün bu yazısı namussuzluktur” demişti.

Twitter’da, Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk’ün haberini alıntılayan Soylu, şu ifadeleri kullanmıştı:

"İnsanlık görevimi yapıyorum.Saygı Öztürk’ün bu yazısı namussuzluktur. Bahar Hanım ahlaklı, faziletli bir kadındır.Ali Beye minnettarız Trabzon turizmini ayağa kaldırdı. Bugünden sonra bu namus düşmanını kim muhatap alırsa, gözümde aynı namussuzluğun ortağıdır, haysiyet celladıdır"