CHP'li Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun “Sedat Peker’den 10 bin dolar alan bir siyasetçi olduğu" yönündeki açıklamasına tepki göstererek, "Burada bu ilişkiyi bir bakanın bildiği ancak adım atmadığı anlaşılmaktadır” ifadelerini kullandı.

CHP'li Özel'den Süleyman Soylu'ya '10 bin dolar' tepkisi: Adım atmadığı anlaşılıyor

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Sedat Peker’den 10 bin dolar alan bir siyasetçi olduğu" yönündeki açıklamasını TBMM gündemine taşıdı. Özel, “Türkiye’de siyasetçi ile mafya arasındaki ilişkilerin varsa üzerine gidilmesi bir siyasi ilke olması gerekirken, burada bu ilişkiyi bir bakanın bildiği ancak adım atmadığı anlaşılmaktadır” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi sundu.

Özel, Soylu'nun 20 Mayıs günü TRT Haber'de katıldığı programda, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'i kastederek, “Keklemişler ben ne yapayım. Kim keklemiş ise hesabını ondan sorsun, ayda 10 bin dolar hangi siyasetçiye gönderiyorsa ondan sorsun” sözlerini anımsattı.

CHP'li Özel, “İçişleri Bakanı'nın bir siyasetçinin bir organize suç örgütü üyesiyle mali ilişkisini biliyor olması ancak bu konuda işlem yapmamayı tercih etmesi bir hukuk devleti görüntüsü olamaz. Türkiye'de siyasetçi ile mafya arasındaki ilişkilerin varsa üzerine gidilmesi bir siyasi ilke olması gerekirken, burada bu ilişkiyi bir bakanın bildiği ancak adım atmadığı anlaşılmaktadır” ifadesini kullandı.