CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 'termik santral' yasasının AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından veto edilmesinin ardından teşekkür açıklamaları yapan AKP'lileri eleştirdi

CHP'li Özel'den termik santral yasasına veto açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın termik santrallere filtre takılmasının ertelenmesine ilişkin yasayı veto etmesi ile ilgili olarak, AKP milletvekillerinin tutumunu eleştirdi.

Özel, "Recep Tayyip Erdoğan kalkarsa ve '2 kere 2 eşittir 5' derse AK Parti grubunun yapacağı açıklama, 'Kerrat cetvelindeki hatayı düzeltti' olur" dedi.

Özel'in açıklamasının tamamı şu şekilde:

"AK Parti'ye gönül verenler bilsin ki AK Parti'nin Meclis grubu, partiyi şeklen yöneten yetkili kurulların hepsi de bir sabah Recep Tayyip Erdoğan kalkarsa ve '2 kere 2 eşittir 5' derse AK Parti grubunun yapacağı açıklama, 'Kerrat cetvelindeki hatayı düzeltti' olur. AK Parti grubunun bir kararı verme durumunda doğruyu tercih etme durumunun olmadığını Naci Bostancı itiraf ediyor. Bu grup, grup başkanvekili hangi parmağı kaldırırsa, o parmağı kaldırır. Bu, yasama görevini yürüten; ama vicdanen, şeklen ve beynen saraya tamamen bağlı olanların bu ülkeye kazandıracağı bir şey olmadığını gösteriyor. AK Parti'yi, başta genel başkanlarını ve Meclis grubunun bu ikircikli durumu seçmenlerine şikâyet ediyoruz."

NE OLMUŞTU?

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, termik santralların filtresiz çalışmasına olanak sağlayan ve AKP ile MHP milletvekillerinin oylarıyla Meclis'ten geçirilen yasayı AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın veto ettiğini açıklamıştı.

Veto kararının ardından yasa tasarısının geçmesini sağlayan AKP'li milletvekillerinin Erdoğan'a teşekkür açıklamaları ise tepki çekmişti.