CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik suikast duyumları geldiğini belirterek, "Bize gelen istihbaratların yetkililerde olmaması mümkün değil. Emniyet Genel Müdürlüğü'ndeki yetkililere güveniyoruz" ifadelerini kullandı.

CHP'li Özel: Kılıçdaroğlu'na yönelik suikast duyumları geliyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesinin ardından ilk ziyaretini deprem bölgesine gerçeklşetiriyor. Malatya'ya giden Kılıçdaroğlu, yurttaşlarda bir araya geldi.

Halk Tv'de Ayşenur Arslan'ın programına bağlanan Ferit Demir, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'den ziyarete ilişkin bilgi aldı.

Özgür Özel, açıklamasında, "Faik Öztırak, Selin Sayek Böke, Seyit Torun, Veli Ağbaba, Mansur Yavaş eşlik ediyor. Malatya'nın esnafı, iş insanları, meslek odası mensupları, sendika başkanları, kanaat önderlerinden depremden sonra neler yaşandığı ve talepleri dinliyor. Masada altı kişi daha var, altı ittifak ortağının il başkanları bulunuyor. Millet İttifakı'nın takım anlayışını yansıtıyor. İttifak ortaklarımız eksiksiz olarak yanımızda. Yarın da Kahramanmaraş'ta Mansur Yavaş var. Hatay'da İmamoğlu eşlik edecek. İmamaoğlu da Akşener'le birlikte Hatay'daki çadır kentleri geziyor olacak" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu geceyi depremzede vatandaşlarla birlikte çadırda geçirecek. Özgür Özel "Gece Nurhak'ta geçirilecek. Depremzede ne yiyorsa onu yiyecek, nasıl konaklıyorsa öyle konaklayacak. Sarayların Cumhurbaşkanı değil, gerekirse çadırkentin Cumhurbaşkanı'yla birlikteyiz" diye konuştu.

Özel, güvenlik endişeleri hakkında, "Sahada 54 arkadaşımız görev yapıyor. Geliyor suikast duyumları. Koruma sayımızda bir artış yok, Kılıçdaroğlu'nun böyle bir talebi de yok. Kendisi normal kendi makam aracını kullanıyor. Ama tabii durum ciddi. Zırhlı araç yolladılar, Kılıçdaroğlu kabul etmedi. Bu tehditler aslında seçimi bir korku iklimine taşımaya yönelik. Arkası boş mu çıkar? Artvin Şavşat'ta konvoyumuza ateş açılmıştı. Adalet Yürüyüşü sırasında bir saldırı oldu. Ankara Çubuk'ta çıplak ellerle öldürmek istediler. İçine girdiği evi yakın dediler. Bunların bir tanesi bile cezaevine girmedi" ifadelerini kullandı.

Özel, şunları söyledi: "Bize gelen istihbaratların yetkililerde olmaması mümkün değil. Emniyet Genel Müdürlüğü'ndeki yetkililere güveniyoruz. Zafiyet bunların yönetimine Soylu'ya verip bunların siyasete alet ediliyor olması. Ne yaparlarsa yapsınlar asla korkmuyoruz. Korku iklimine dönüştürmeye çalışanlara karşı bu seçimi bahar iklimiyle yaşamayı, baharların geleceğini hatırlatıyoruz. İstanbul'a nasıl bahar geldiyse Türkiye'ye de bahar gelecek."