CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı olarak bir sinerji yarattığını belirterek bu durumun anketlere de yansıdığını söyledi. Özel, “En son bir araştırmada Kemal Bey 10 puanla önde gözüküyordu. Bazı anketlerde 4, bazılarında 6 veya 8 puan önde. İktidara yakın anket kuruluşları da bu sıçramayı gösteriyor” dedi.

CHP'li Özel: Kılıçdaroğlu'nun adaylığı bir sinerji yarattı, anketlerde sıçrama görülüyor

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Habertürk'te gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Özgür Özel, cumhurbaşkanı yardımcılığında ismi geçen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile ilgili konuştu. Özel, "Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı bizim taahhüdümüz. Sayın İmamoğlu ve Sayın Yavaş için çoklu formüllerimiz var. Halkımız merak etmesin" dedi.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun belirlenmesi hakkında konuşan Özel, "Hepimizin beklentisinin üzerinde bir sinerji oldu. Krizin çözülmesi tatlıya bağlanması, 6 partinin bir takım oluşturması heyecan oluşturdu” diye konuştu.

Özel, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın Başkan Yardımcısı yapılması formülünün de moral sağladığının altını çizerek “Sağ açığa Yavaş, sol açığa İmamoğlu geldi. Anketlerde o sıçrama görülüyor. En son bir araştırmada Kemal Bey 10 puanla önde gözüküyordu. Bazı anketlerde 4, bazılarında 6 veya 8 puan önde. İktidara yakın anket kuruluşları da bu sıçramayı gösteriyor.” ifadelerini kullandı.

“İNCE ADAY OLSA DA İLK TURDA SEÇİMİ KAZANACAĞIMIZI GÖRÜYORUM”

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’ye dair konuşan CHP’li Özel, İnce’nin ittifaklara ilk günden bu yana karşı olduğunu hatırlattı. Muharrem İnce'nin "Biz iki ittifakta da değiliz, biz tek başımıza kazanacağız’" söylemini hatırlatan CHP'li Özel şunları söyledi:

"Muharrem İnce ittifaka davet zeminini kendisi ilk baştan kaldırdı. Bence kendisi de buna kızmıyordur, partisindeki kişiler de bununla ilgili kızmıyorlardır. Bugün iktidar değişsin isteyen milyonların 'bu iş ilk turda bitsin' diye bir talepleri var. Kılıçdaroğlu aday ilan edildikten sonra yaptığı sıçramayla 'bu işi hiç maceraya bırakmayalım ilk turda bitirelim' diyen milyonlar Erdoğan’ın karşısında Kılıçdaroğlu varken başka aday çıkmasın diye bir refleks gösteriyor, bu çok anlaşılır bir refleks. İnsanların bu işin ilk turda bitmesi için Erdoğan ve Kılıçdaroğlu dışında kimsenin aday olmamasını istiyor olmalarını anlıyorum. Ben her şartta bu seçimin ilk turda açık ve net bir farkla kazanacağımızı görüyorum, İnce aday olsa da.”