CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun " Euro ile borçlandıysanız Avrupa'daki enflasyonu sırtınıza yüklüyorlar" şeklindeki açıklamasında yaptığı harekete ilişkin CHP'li Özgür Özel, "Vücut dilinin hiçbir gruba ve Meclis'e yönelik bir davranış olmadığı, doğrudan hepimizin kürsü konuşmalarında kullandığı vücut dilinden bağımsız olmadığını ifade ederiz" dedi.

CHP'li Özel: Kılıçdaroğlu'nun vücut dili hiçbir gruba ve Meclis'e yönelik bir davranış değil

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM Genel Kurulu'ndaki 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2020 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi görüşmelerinde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hareketi hakkında açıklama yaptı. Özel, "Genel Başkanın orada 'Sırtımıza bu yükü yüklediniz' söyleminde göstermiş olduğu vücut dilinin hiçbir gruba ve Meclise yönelik bir davranış olmadığını ifade ederiz" dedi.

Özel, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmaya ilişkin çok sayıda iktidar partisi milletvekilinin, bir rahatsızlığı dile getirdiğini söyledi.

Görüşmelere verilen arada Kılıçdaroğlu'nun konuşmasına ilişkin görüntüleri izlediklerini belirten Özel, "CHP olarak şunu ifade etmek isteriz; Genel Başkanın orada 'Sırtımıza bu yükü yüklediniz' söyleminde göstermiş olduğu vücut dilinin hiçbir gruba ve Meclise yönelik bir davranış olmadığı, doğrudan hepimizin kürsü konuşmalarında kullandığı vücut dilinden bağımsız olmadığını ifade ederiz" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Ayrıca ne yaptılar biliyor musunuz? Euro ile borçlandıysanız Avrupa'daki enflasyonu sırtınıza yüklüyorlar. Bu millet, ABD'deki enflasyonu neden çeksin? ABD'deki enflasyonun Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına yüklenmesinden rahatsız olduysanız, bundan memnun olduk" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları sırasında yaptığı hareketten AKP'liler rahatsız oldu.

SOSYAL MEDYANIN GÜNDEMİNDE

Kılıçdaroğlu'nun el hareketi sosyal medyanın da gündemine geldi. Sosyal medyada yapılan bazı yorumlar şöyle: