İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un suç duyurusu üzerine CHP Grup Başkanvekilleri Özgür Özel ve Engin Özkoç hakkında 'hakaret' ve 'iftira' suçlamalarıyla soruşturma başlatıldı. Özel ise "Onlardan korkan onlardan bin beter olsun" diyerek tepki gösterdi

CHP'li Özel ve Özkoç hakkında 'Fahrettin Altun' soruşturması

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un suç duyurusu üzerine CHP Grup Başkanvekilleri Özgür Özel ve Engin Özkoç hakkında 'hakaret' ve 'iftira' iddiası ile soruşturma başlattı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un Kuzguncuk’ta kiraladığı evinin bahçesinde izinsiz olarak yaptırdığı yol, şömine ve çardak gibi yapılar İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yıkılmıştı. Altun’un Vakıflar’a ait araziyi aylık 258 liraya kiraladığı ortaya çıkmıştı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, ‘kaçak arsasının’ belgesini göstererek, “Bütün ihalelerde saatler yazıldığı halde Altun’un kendi bahçesine kattığı devlete ait arazinin saati belli değil. Niye başkası girmesin diye, niye o alanı o kullansın diye” demişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Altun’un şikayeti üzerine, CHP Grup Başkanvekilleri Özgür Özel ve Engin Özkoç hakkında soruşturma başlattı.

YARGI ALTUN'A ÇALIŞIYOR

Fahrettin Altun’un, avukatı Sezgin Tunç aracılığıyla yaptığı suç duyurusunda, hukuka uygun olarak gerçekleştirilen bir kiralama sürecinin Özgür Özel ve Engin Özkoç tarafından siyasi ve rövanşist amaçlarla çarpıtıldığı ve gerçek dışı iddialarla müvekkilin onur, şeref ve saygınlığını rencide eden isnatlarda bulunulduğu öne sürüldü.

Suç duyurusunda, aleni hakaret ve iftiralar nedeniyle Fahrettin Altun’un kişilik haklarının ihlal edildiği, bu ihlaller nedeniyle durumun tahammül edilemez boyutlara ulaştığı belirtilerek, “Bu nedenle kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret, iftira ve resen tespit edilecek diğer suçlardan dolayı şüphelinin cezalandırılmasını talep etme zarureti hâsıl olmuştur.” ifadelerine yer verildi.

Fahrettin Altun, evinin fotoğraflanmasıyla ilgili CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında da suç duyurusunda bulunmuştu. Kaftancıoğlu, soruşturma kapsamında ifade vermişti.

ÖZEL'DEN SERT YANIT

Soruşturmanın ardından Özgür Özel, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Özel mesajında “Vatandaş canıyla uğraşırken, saray efradının ihtirası, Tayyip Erdoğan'ın etrafındaki kibirli atanmışlarının hırsları durmuyor. Soruşturma açmış, sanıyor ki biz susacağız! Bizi soruşturmalarla, davalarla, tehditlerle susturamazlar. Onlardan korkan onlardan bin beter olsun” ifadelerine yer verdi.