CHP'li Özel: Yasama robotlarıyla karşı karşıyayız

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Sağlık Komisyonu’nda görüşülen kanun teklifine ilişkin olarak, “Bizim karşımızda kontrolü sarayda olan, eti, kemiği, derisi olan nefes alan ama robotlaşmış kişiler var. Sarayın yasama robotları var. Saray, cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle yapamadığı işler için yasama robotlarını yolluyor. Bu yasama robotları yemek yiyorlar, vücut ısıları insanla aynı ama kalbi, vicdanı, beyni olarak baktığınızda kontrol sarayda. Milletvekili olma karşılığında kontrolü saraya vermişler. Ana kumanda merkezi sarayda. Tek adam ne karar verdiyse, bu karar uygulanıyor” diye konuştu.

İNSANLARIN EKMEĞİYLE OYNUYORLAR

Özel, Halk TV’de katıldığı programda TBMM Sağlık Komisyonu’nda görüşülen torba teklife ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özel, “Bu kanun teklifi 5’inci maddesi itibariyle kısaca söylemek gerekirse ‘ağaç kökü yesinler’ kanun teklifidir. Çoluğuna çocuğuna acımadan insanlar hakkında bir mahkeme kararı olmaksızın, insanları diplomalarını elinden alarak açlığa ve suça teşvik etme maddesidir. Meslek Kanunu’nda bir gün bile hapis yatarsan doktorluk yapamazsın diyor. Bu, bütün akademik mesleklerin kanunlarının temel ilkelerinden biridir. Bunu yeterli görmemişler. Kanun Hükmünde Kararnameyle ya da güvenlik soruşturmasıyla birini meslek attıysak ya da mesleğe almadıysak devlette çalışmadığı gibi özel sektörde de çalışmasın diyorlar. Bütün eğitimin üzerine 6 yıl tıp okumuş birisine, ‘Senin hakkında bir mahkeme kararı yok ama bizdeki istihbarata göre sen FETÖ’cüsün’ deniyor. Sadece FETÖ’de değil, öğrenciliği sırasında 1 Mayıs’a gitmiş, bir takım eylemlere katılmış, fişlenmişler, bunları atamıyorlar. FETÖ’den soruşturulmuş, darbeye karışmış, bu terör örgütüne para toplamış, orada örgütlenmiş, bu örgütün ana unsuru olarak mahkemece cezalandırılmış kişileri demiyorlar. Haklarında mahkeme bir şey bulamamış, suç unsuru yok ama bu kişilere bir yafta vurulmuş. Kamuda yaptığı temizliğin insanların ekmeğiyle oynama noktasına gelmesi demek” dedi.

VİCDANLARINI SARAYIN KONTROLÜNE VERMİŞLER

Özel, açıklamanın devamında şunları kaydetti:

“5’inci maddenin görüşmeleri sırasında görüşmeleri kısa kesip, kaba kuvvetle, iterek kakarak Adalet ve Kalkınma Partisi maddeyi geçirdi. Bunun yanlarına kar kalmayacağını söylemiştik. Bugün komisyona gittik. Gerekli direnci, gerekli tavrı ifade ettik. Diğer muhalefet partileri tabi MHP’yi muhalefetten saymıyoruz. Onların bir derdi yok. AKP savunuyor, MHP ortada yok. Meclis tarihinde pek nadir yaşanan bir şey oldu, darbeyle geçirmeye çalıştıkları 5’inci maddenin müzakerelerin yeniden yapılmasına karar vermek zorunda kaldılar. Kamuoyunun bir kez daha konudan haberdar olması sağlanacak. AKP, küçük bir düzeltme yapacağını söyledi. Önümüzdeki haftaya kadar da partiler, birer hukukçu görevlendirerek bu anayasaya aykırı maddenin bir miktar daha az mağduriyet yaratacak tadilat için gayret gösterecek. Biz maddenin tamamen kaldırılmasını istiyoruz. Vicdanlarını birilerine kiraya vermiş, vicdanlarını sarayın kontrolüne vermiş bir grup milletvekilinin, saray ile yasama arasında muvazaalı ilişki kurarak, uluslararası normlara göre suçlu olmayan kişileri cezalandırıyorlar. Gerçek FETÖ’cüleri ve gerçek teröristleri cezalandırın ama haklarında ispat bulamadığınız sadece Alevi, sadece solcu olduğu için, Gezi’ye katılan kişilerin mesleklerini yapmaya engel olan bu düzenlemeye direnmeye devam edeceğiz. Bunlar robotlaşmışlar. Bilimkurgu filmlerinde olur ya, insan görünür, kolu kopar bir bakarsın içeride kablo var. Bizim karşımızda kontrolü sarayda olan, eti, kemiği, derisi olan nefes alan ama robotlaşmış kişiler var. Sarayın yasama robotları var, karşımızda. Saray, cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle yapamadığı işler için yasama robotlarını yolluyor. Bu yasama robotları yemek yiyorlar, vücut ısıları insanla aynı ama kalbi, vicdanı, beyni olarak baktığınızda kontrol sarayda. Milletvekili olma karşılığında kontrolü saraya vermişler. Yasama robotlarıyla karşı karşıyayız. Ana kumanda merkezi sarayda. Tek adam ne karar verdiyse, bu karar uygulanıyor.”