CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM’de yaptığı konuşmada, Basın İlan Kurumu’nun BirGün’e uyguladığı ekonomik ambargonun “keyfi ve siyasi” nedenlerden kaynaklandığını söyledi. Özel, “BirGün Gazetesi ilanlarını alana kadar konunun takipçisi olacağız” dedi

CHP'li Özgür Özel: 'BirGün’e ambargo keyfi ve siyasi nedenlerden'

BirGün / Ankara

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Basın İlan Kurumu’nun BirGün’e uyguladığı reklam ve ilan ambargosuna yönelik konuştu.

Ambargo gerekçelerinin siyasi olduğunu ifade eden Özel, “BirGün Gazetesinin keyfi ve siyasi gerekçelerle Basın İlan Kurumu’nun sıralı ilan listesinden çıkarılmasını ve bunun da resmi bir tebligatla gazeteye iletilmesini ayıplıyoruz, kınıyoruz ve son derece hatalı buluyoruz. Meselenin kendisi tamamen siyasidir. Söyledikleri teknik gerekçeler ortadan kalktığı, bazı iddialar hiç olmadığı halde ilanlardan alıkonulmuş olması doğru değildir” diye konuştu.

İLANLARI ALANA KADAR TAKİPÇİSİYİZ

“Gazetenin bütçesi düşünüldüğünde, bu ilanların kesilmesi BirGün Gazetesi’nin susturulması anlamına geliyor” diyen CHP’li Özel, TBMM’de yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Bu cezanın arkasında siyasi bir talimat var. Bu durumun arkasında özgür ve muhalif sesi susturma gayreti, muhalif seslere karşı tahammülsüzlüğün yani faşizmin itirafı vardır. BirGün Gazetesi hakkı olan ilanları alana kadar bunun takipçisi olmaya devam edeceğiz. Havalimanlarının salonlarında muhalif gazetelere yer vermeyenlerin, Türk Hava Yolları’nın uçaklarında muhalif gazeteleri dağıtmayanların, halkın haber alma özgürlüğüne ve seçmenin farklı siyasi görüşlerden olmasına karşı ne kadar saygısızlık içinde olduğunu hatırlatıyoruz.”