CHP'li Tuncay Özkan, AKP'li bazı bürokratların CHP'ye gizlice yolsuzluk dosyaları getirdiklerini ileri sürdü. Özkan, bürokratların isimlerinin duyurulmaması koşuluyla geldiklerini belirterek, "AK Partili bürokratlar bize geliyor. Tarif etsem de anlaşılır ama yazık olur. Korumak lazım" dedi.

CHP’li Özkan: AKP’li bürokratlar yolsuzluk dosyaları getiriyor, isimleri verirsek yazık olur

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bürokratlara hukuksuz işlere imza atmaması yönünde yaptığı çağrının ardından birçok bürokratın kendilerine ulaştığını söyleyerek, "Bize yolsuzluk dosyası getiren arkadaşlar var" dedi.

Kanal42’de yayınlanan 'Sümen Altı' adlı programda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özkan, isimlerinin duyurulmaması koşuluyla CHP’ye gelen bürokratların tanıdık kişiler olduğunu söyledi. Özkan, "Tarif etsem de anlaşılır ama yazık olur. Korumak lazım. Genel başkanımızın çağrısından sonra imza atmıyorlar" diye konuştu.

Özkan'ın, konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Bize yolsuzluk dosyası getiren arkadaşlar var. Gelip bizden yardım isteyen arkadaş var. Hepsinin söylediği ortak şey. Aman bizim size geldiğimizi duymasınlar. Gelen yolsuzluk dosyası çok. Çok önemli mevkilerdeki insanlar genel başkanımızın çağrısından sonra imza atmadılar, atmıyorlar. Şimdi burada söylerim de yazık olur zavallılara.

Genel başkanımızın çağrısından sonra ‘Ben bunu imzalamadım. Çünkü sahtekarlık var, namussuzluk var. Ben Çevre Bakanlığı'ndayım. Çünkü para var, yolsuzluk var, rüşvet var. Bana getirdiler ben imzalamadım. O yüzden beni şimdi müşavir olarak atıyorlar, benim yerime şu kişi imzalayacak' diyenler var. Bunların hepsi bizde. Biz, bu insanları tanıyoruz.

ERDOĞAN'A TEPKİ: "SENİN DEĞİL DEVLETİN BÜROKRATLARI"

Tank Palet Fabrikasında söyledik, kim haklı çıktı? Biz, haklı çıktık. AK Partili bürokratlar bize geliyor. Tarif etsem de anlaşılır ama yazık olur. Korumak lazım. Genel başkanımızın çağrısından sonra imza atmıyorlar. O yüzden Recep Tayyip Erdoğan çıktı ve dedi ki ‘Bu suçtur. Yapamazsınız. Benim bürokratlarım.' Senin değil, devletin bürokratları. İmza, hukuksuzsa atılmaz."