Meclis’te düzenlediği basın toplantısında konuşan CHP’li Engin Özkoç, Sağlık Bakanlığı tarafından Katar’dan kiralanan ambulans uçaklarla ilgili, "Eğer AKP’nin Genel Başkanı’na uçak hediye edersen Türkiye’den ihale alıyorsun, Tank Palet peşkeş çekiliyor" dedi

CHP’li Özkoç: AKP Genel Başkanı'na uçak hediye edersen, Türkiye’den ihale alıyorsun

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Mecliste düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Sağlık Bakanlığı’nın Katar’lı bir şirketten uçuş garantili olarak kiraladığı ambulans uçaklarla ilgili açıklama yapan Özkoç, "Eğer AKP’nin Genel Başkanı’na uçak hediye edersen Türkiye’den ihale alıyorsun, Tank Palet peşkeş çekiliyor" dedi.

Özkoç, "Şimdi de uçuş garantili ambulans uçaklar yapıyorlar. Bunları Katar’dan kiralıyorlar. Nedir bu AKP’nin Katar aşkı? Katar Emiri kendisine uçak hediye ediyor daha sonra biz Tank Palet Fabrikamızı Katar ordusuna peşkeş çekiyoruz. Burada onlar tank üretecekler ve bize satacaklar. Bizim askerimiz, mühendisimiz var. Ne oluyor da Katar bizim askeri tesisimizin yüzde 50 ortağı oluyor ve bizim ordumuza Katar ordusu kendi üretebileceğimiz tankı satıp para kazanıyor?” dedi.

Son beş yıl içinde Katarlılara binlerce konut satıldığının ifade eden Özkoç, "Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan kişi, AKP Genel Başkanı, madem bu kadar göbekten bağlandı, çağırsın Katar emirini yüzde 49 söz sahibi ederek Cumhurbaşkanlığı başdanışmanı yapsın. Türkiye’yi birlikte yönetsinler" ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’NİN AYIBI OLMAKTAN ÇIK, İSTİFA ET!"

Gazeteci Saygı Öztürk’ün, AKP Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu’nun eşi olan Ali Ayvazoğlu’nun kamudaki dikkat çeken yükseliş hikayesini anlatmasının ardından Süleyman Soylu, Öztürk’ü hedef göstererek, “namussuz” ifadelerini kullanmıştı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Engin Özkoç, “Türkiye Cumhuriyeti artık seni sırtında taşımak istemiyor. Türkiye’nin ayıbı olmaktan çık” diyerek, Soylu’yu istifaya davet etti.

Özkoç konuya dair şu açıklamayı yaptı:

"Devletin sopası Süleyman Soylu’nun elinde. İçişleri Bakanlığı’nda görev yapıyor bir mafya babası edasıyla konuşuyor. Siyasetçileri, gazetecileri, akademisyenleri hedef gösteriyor. CHP Genel Başkanı’nı hedef gösteren kişi Süleyman Soylu’dur. ‘Şehit cenazelerine CHP’li İl Başkanlarını almayan’ diye il başkanlarımızı hedef gösteren Süleyman Soylu’dur. Müyesser Yıldız’ı tehdit eden Süleyman Soylu’dur. Müyesser Yıldız onun tehditleri ve hedef göstermesi ile cezaevinde.

Son olarak Sözcü Gazetesi’nin yazarı Saygı Öztürk’e saldırmıştır. Bu artık bakan koltuğunda oturan adama normal bir kişi dahi bu sözleri söylemez.

Bir bakan bir gazeteci ile ilgili bu sözleri kullanamaz. Bu sözleri kullanan bir İçişleri Bakanı artık o koltukta oturmamalıdır. Numaradan istifa etmeyi bırak. Türkiye Cumhuriyeti artık seni sırtında taşımak istemiyor. Türkiye’nin ayıbı olmaktan çık, istifa et!"