CHP'li Engin Özkoç, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kanal İstanbul için 'Benim çılgın projem' sözlerine tepki göstererek, "Recep Tayyip Erdoğan, derhal Ekrem İmamoğlu'ndan özür dilemelidir" dedi.

CHP'li Özkoç: Erdoğan, derhal Ekrem İmamoğlu'ndan özür dilemelidir

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Engin Özkoç, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kanal İstanbul için 'Benim çılgın projem' sözlerini anımsatarak, "Kimin projesiymiş? Recep Tayyip Erdoğan'ın çılgın projesiymiş. Recep Tayyip Erdoğan, derhal Ekrem İmamoğlu'ndan özür dilemelidir" dedi.

Özkoç, Erdoğan'ın Kanal İstanbul'a ilişkin 'Benim çılgın projemdir, yakında ihaleye çıkacağız' sözlerine tepki gösterdi.

Projeye ilişkin Erdoğan'ın daha önce 'devlet projesi' dediğini belirten Özkoç, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu, 'bu bir devlet projesi değil' deyince kendine soruşturma açıldı. Şimdi kendisi ithaf etti. Kimin projesiymiş? Recep Tayyip Erdoğan'ın çılgın projesiymiş" dedi.

Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı İmamoğlu'ndan özür dilemesi gerektiğini vurgulayan Özkoç, "Kendisine ve millete bir özür borcu vardır. Çünkü biz onun söylediği yalanları artık takip edemiyoruz" dedi.

chp-li-ozkoc-erdogan-derhal-ekrem-imamoglu-ndan-ozur-dilemelidir-810346-1.

ERDOĞAN'IN KANAL İSTANBUL AÇIKLAMASI

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul'a ilişkin yaptığı açıklamada projenin mimari boyutunun hazır olduğunu söylemişti. Erdoğan, şunları ifade etmişti:

"Bunun yanında teknik tüm boyutlar hazırdır ve artık işin ihale safhasına gelmiştir. Yatırımlarda herhangi bir durma söz konusu değil. Yatırımlarımız devam ediyor. Bunlar içerisinde bir numaralı proje Kanal İstanbul. Kanal İstanbul Projesi'yle İstanbul çok daha farklı bir görünüme ve uluslararası anlamda da çok daha farklı bir güce ulaşacaktır."

İMAMOĞLU YANIT VERMİŞTİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Erdoğan'ın sözlerine verdiği yanıtta, "Açıklamayı yolda okudum. Çok net ifade edeyim ki; ‘son' tanımı doğru. Kanal İstanbul'un sonu gelmiştir. Çünkü, yapılmayacaktır" demişti.

"Vatandaşımızın nezdinde de sonu gelmiştir, dünyanın itibarlı finans kuruluşlarının, itibarlı yapı firmalarının nezdinde de sonu gelmiş bir projedir" diyen İmamoğlu, "Biz, onun proje olarak sonunun gelmesini istiyoruz. Niçin? Çünkü; İstanbul'un sonu gelmesin diye, İstanbul'un geleceği kurtulsun diye. Bu yöndeki faaliyetlerimiz devam edecek" ifadelerini kullanmıştı.