CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Meclis'te düzenlediği basın açıklamasında EYT’lilere seslenerek, “Kesinlikle umutsuzluğa kapılmayın. Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı söz verdi. Sonuna kadar bunun takipçisi olacağız” dedi.

CHP'li Özkoç, EYT'lilere seslendi: Umutsuzluğa kapılmayın, Millet İttifakı söz verdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Engin Özkoç, TBMM’de basın toplantısında emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ve AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ‘doğalgaz müjdesi’ hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Özkoç, iktidarın net bir tarih vermediği EYT düzenlemesi hakkında konuşarak, “EYT'lilere buradan sesleniyoruz; kesinlikle umutsuzluğa kapılmayın. Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı söz verdi. Sonuna kadar bunun takipçisi olacağız” dedi.

Özkoç, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, kabine toplantısı sonrasında açıkladığı ‘doğalgaz müjdesi’ni eleştirerek her seçim döneminde ‘doğalgaz müjdesi’ verildiğini belirtti.

Özkoç konuşmasında 9 Eylül 2004'te dönemin Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü Osman Saim Dinç'in Akçakoca açıklarında ekonomik ve ticari doğalgaz keşfini açıkladığını, yıl sonuna kadar karaya çıkartılacağını söylediğini ancak bunun gerçekleşmediğini ifade etti.

“TÜRKİYE, AYA NE ZAMAN AYAK BASACAK”

“2010'da Karadeniz'de petrol ve doğalgaz, 2012'de Hakkari'de petrol, 2020'de doğalgaz bulunduğunun açıklandığını ancak bir sonuç çıkmadığını" belirten Özkoç, şöyle konuştu:

“Erdoğan da dün seçim takvimine uygun olarak 2023'ü gösterdi, 'Yerli doğalgazı 2023'te hizmete sunacağız' dedi. Bu yalana gerçekten inanan var mı? Erdoğan '2023'te aya ayak basacağız' demişti. Gerçekten tüm Türkiye ne zaman aya ayak basacak merak ediyor. Erdoğan'ın 2023 için başka bir sözü daha vardı; enflasyon tek haneli rakama düşecek. Bugün gerçek enflasyon yüzde 200'leri buldu. Yalan söylenir de böyle mi söylenir? TÜİK'in enflasyonu bile yüzde 84. AKP'nin yeni 2023 enflasyon hedefi yüzde 20. Kendi açıkladığınız enflasyon hedefi bile tek haneli rakamlarda değil.”