CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Gezi direnişi eylemcileri için kullandığı 'sürtük' ifadesine tepki gösterdi. Özkoç, “Ortada sürtük yok, çürük yok. Ama milletine ‘sürtük, çürük’ diyen bir cumhurbaşkanı var. Milletine sürtük, milletine çürük diyen cumhurbaşkanının itibarı söz konusu olamaz” dedi.

CHP'li Özkoç: Milletine 'sürtük' diyen cumhurbaşkanının itibarı söz konusu olamaz
Fotoğraf: ANKA

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

,Engin Özkoç, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dünkü grup toplantısında Gezi direnişine katılanlar için kullandığı, “sürtük” ifadesiyle ilgili açıklama yaptı.

Erdoğan'ın tekrar gündeme getirdiği, "Bu teröristler, eşkıyalar bira şişeleriyle caminin içini pislemişti" iddiasıyla ilgili, "Aradan tam 9 yıl geçti. Elindekileri görüntüleri hala yayınlamasını bekliyoruz. Camide içki içilmedi. Müezzin ve caminin imamı, Recep Tayyip Erdoğan’ı yalanladı. Allah korkusu ve vicdanı olan, müezzin ve imam. Allah korkusu olmayan ve vicdanı olmayan Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan zat" ifadelerine yer veren Özkoç, “Ortada sürtük yok, çürük yok. Ama milletine ‘sürtük, çürük’ diyen bir cumhurbaşkanı var. Milletine sürtük, milletine çürük diyen cumhurbaşkanının itibarı söz konusu olamaz” dedi.

"BUNU HAKKINI, HUKUKUNU ARAYAN HERKESE SÖYLEDİ"

"Bu çöküşün içerisinde ekonomiyle ilgili bir şey söyleyemeyen Recep Tayyip Erdoğan, dün bir grup toplantısı yaptı. Halkın ekonomisinin nasıl düzeltileceği ile ilgili tek bir şey söylemedi. İnsanlara hakaret etti. Öğrenciler, esnaf, çiftçiler, iş insanları ile ilgili bir şey söylemedi. Cari açık, hazinenin geldiği durum ile ilgili bir şey söylemedi. Sadece yalan söyledi. Bakın Dolmabahçe’de Validesultan caminin için de şöyle seslendi insanlara: ‘Bu eşkıyalar bu teröristler bira şişeleriyle adeta caminin içini pislemişti, bunlar çürük bunlar sürtük’ dedi.

Kime dedi biliyor musunuz, Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı? Bunu milletimize söyledi. Bunu 84 milyon insana söyledi. Bunu hakkını, hukukunu arayan herkese söyledi. Üstelik de bir cinsiyetçi ayrım içinde söyledi. Aslında bu yalanı 11 Haziran 2013’te söylemişti. Arkasından başka bir şey daha söylemişti. ‘Elimizde görüntüler var milletim hepsini görecek’ demişti. Aradan tam 9 yıl geçti. Elindekileri görüntüleri hala yayınlamasını bekliyoruz.

Camide içki içilmedi. Bunu biz biliyoruz. Bilen iki kişiden bahsedeceğim. Orada müezzin de tehdit edilmedi. Neden mi? Recep Tayyip Erdoğan’ın yalanına karşılık müezzin ‘ben bir din adamıyım, böyle bir tehdit ile karşı karşıya kalmadım’ dedi. Ne oldu biliyor musunuz? Allah adına korkarak, din adamı olduğu için Recep Tayyip Erdoğan’ın yalanına katılmayan müezzini Recep Tayyip Erdoğan sürdürdü. Videoyu göstereceği yere, müezzini sürdü. İmam da mahkemede verdiği bilgiler doğrultusunda, ifadelerinde; dedi ki, ‘hayır orada içki içilmedi, ben böyle bir şeye şahit olmadım’ dedi. Müezzin ve caminin imamı, Recep Tayyip Erdoğan’ı yalanladı. İmamı da sürdürecek Tayyip Erdoğan. Allah korkusu olması gerekiyor. Allah korkusu ve vicdanı olan, müezzin ve imam. Allah korkusu olmayan ve vicdanı olmayan Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan zat. Onlar Allah korkusu yüzünden yalan söylemeyi reddettiler. Recep Tayyip Erdoğan yalan söylemeye devam ediyor. İşte bu iktidarın ve Recep Tayyip Erdoğan’ın iman anlayışı tam da bu, vicdanı tam da bu.

"VATANDAŞ DERSE DERHAL GÖZALTI"

Ortada sürtük yok, çürük yok. Ama milletine ‘sürtük, çürük’ diyen bir cumhurbaşkanı var. Milletine ‘sürtük’ diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a vatandaşın bir tanesi ‘sen sürtüksün’ dese başına ne gelir? O söylediği zaman bir şey olmuyor, vatandaş derse derhal gözaltı. Cezalandırıyor. Neden? Bir cumhurbaşkanının itibarı, milletin itibarıdır. Eğer cumhurbaşkanı böyle bir cumhurbaşkanıysa millet de ‘benim Cumhurbaşkanım benim itibarım’ der. Ama milletin itibarını saymayan cumhurbaşkanının itibarı söz konusu olamaz. Milletine sürtük, çürük diyen cumhurbaşkanının itibarı söz konusu olamaz.

"AKP’NİN ZEKERİYA ÖZ’Ü OLAN AKIN GÜRLEK’İN ARKASINDA DURUYOR"

Onlar kendi yandaşlarını, kendi çürük politikalarını, kendi emirlerini yerine getiren kadrolarının arkasında duruyorlar. Bir zamanlar Fetullahçı terör örgütünün bir numaralı savcısı Zekeriya Öz’ün arkasında duran Recep Tayyip Erdoğan, şimdi AKP’nin Zekeriya Öz’ü olan Akın Gürlek’in arkasında dimdik durmaya devam ediyor. Akın Gürlek kim? Canan Kaftancıoğlu, Enis Berberoğlu’nu yargılayan birisi. 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin başkanıydı. HSK’nın atama kriterlerinde, ‘AYM kararlarına uymayan bir kişi terfi alamaz’ yazıyor. Akın Gürlek alabilir mı? Alır. Neden? Recep Tayyip Erdoğan ve Süleyman Soylu’nun, bütün taleplerini, hukuksuz taleplerini karşılayın tek kişi. Akın Gürlek aynı zamanda Enis Berberoğlu davasında AYM kararlarına uymayan birisi. Buna rağmen Akın Gürlük önce birinci sınıf hakimliğe yükseltildi, şimdi Adalet Bakanı Yardımcısı oldu. İşte onlar, kendi insanlarına aynen böyle sahip çıkıyorlar.

"ŞU KADARCIK SAMİMİYET VARSA CEVAP VERİR"

Özkoç, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan’ın dünkü grup toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na "Aday olmaya yüreğin yetiyor mu" sorusunu yöneltmesinin anımsatılması üzerine Özkoç, "Her zaman çok net söyledik. Kemal Kılıçdaroğlu da çok önemli iki şey söyledi. Recep Tayyip Erdoğan sen aday mısın? ‘Seçimleri iki ay sonra yapıyorum, adayım’ de. Ben de sana Millet İttifakı’nın adayı kim, hemen o gün söyleyeceğim. ‘Sorduğum soruları grupta seni alkışlayan şakşakçıların huzurunda değil, senin istediğin televizyonda karşı karşıya gelelim cevabını vereyim’ dedi. Erdoğan’da şu kadarcık samimiyet varsa buna cevap verir. Korkmadan, çekinmeden Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısına çıkar. Ne soracaksa sorar. Millet de onun ne kadar samimi olup olmadığını görür" yanıtını verdi.

(ANKA)