Berat Albayrak'ın Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan istifasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP'li Engin Özkoç, "Yöneten, oraya atanan kişiler değil. Yöneten değişmedi" ifadelerini kullandı. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tepki gösteren Özkoç, "Damadını nasıl istifa ettirdiysen sen de istifa et" dedi.

CHP'li Özkoç'tan Erdoğan'a: Damadını nasıl istifa ettirdiysen sen de istifa et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu.

Özkoç açıklamasında Berat Albayrak'ın Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan istifa etmesine değindi.

Türkiye'de ekonomik kriz olduğunu, Berat Albayrak'ın internet aracılığıyla istifa ettiğini söyleyen Özkoç, "Aile krizi ülke krizine, ülke krizi de aile krizine dönüştürüldü" yorumunda bulundu.

"Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar itibar kaybı söz konusu değildir" diyen Özkoç, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Hazinenin başından istifa etti diye, Türk Lirası hızlı bir şekilde yüzde 9-10'larda değer kazandı. Şimdi iner çıkar, bir iki hafta sonra göreceksiniz bu çıkış devam edecektir. Çünkü yöneten, oraya atanan kişiler değil. Yöneten değişmedi" ifadelerini kullandı.,

Özkoç açıklamasında şunları söyledi: "TBMM'de bütçeyi görüşüyoruz. Bütçe Komisyonu Başkanı gidiyor. Bütçeyi hazırlayan kişi çekti gitti. Yoksulluk içinde olan insanlar ne yapacak? Damat gitti. Kayınpeder hayatını yaşamaya devam edecek. Damadın uygulamaları dolayısıyla yoksullaşan vatandaşa ne söyleyeceksiniz. '18 yılda yapamadığımızı yapacağız, 2023’e düzeleceğiz.' Damadını nasıl istifa ettirdiysen sen de istifa et.

İZMİR DEPREMİ

İzmir'de 30 Ekim'de meydana gelen depremin hemen ardından Büyükşehir Belediyesinde ve ilçe belediyelerinde kriz masaları kurulduğunu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun emriyle doğadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç'un harekete geçtiğini, 100 milletvekilinin İzmir'e gittiğini anlatan Özkoç, enkaz kaldırma çalışmaları tamamlanana kadar milletvekillerinin de afete uğruyan yurttaşlarla beklediğini ifade etti.

Özkoç, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, yurttaşların çadırlarda kalmasının sağlık koşulları nedeniyle sakıncalı olduğunu ve bir an evvel evlere yerleştirilmesi için "Bir Kira, Bir Yuva" kampanyası başlattığını belirterek, "Bugün itibarıyla 33 milyon lira toplandı. Halkın ihtiyaçları için 'halkın bakkalı' kampanyası başlatıldı ve 21 milyon lira da burada toplandı" diye konuştu.

İnsanların hangi aileye yardım yaptıklarını bilerek buna destek olduklarını ve yardımların yurttaşlara birebir ulaştırılmaya çalışıldığını vurgulayan Özkoç, şunları söyledi:

"İzmir Büyükşehir Belediyemiz ve örgütümüzün aldığı tedbirler doğrultusunda hiçbir vatandaşımız aç ve açıkta bırakılmamıştır, bırakılmayacaktır. Toplanan yardımlarla 5 aylık kira bedelleri peşinen ödenerek en kısa zamanda 4 bin vatandaşımız yaşayacakları evlere yerleştirilecektir. Bunlardan 3 bin 300 aile, çadırdan çıkartılıp yerleştirilmeye başlanmıştır. Büyükşehir Belediyesi ayrıca satışa çıkarttığı 4 bloktan oluşan 224 konutu da depremzedelere vermiştir. Bunun haricinde 7 bin orta hasarlı binayla ilgili Büyükşehir Belediyesinin kasasından her bina için 5 bin lira yardım yapılacaktır."

Engin Özkoç, afeti engelleyecek bir güçleri olmadığını ancak tedbir için iradeleri bulunduğunu dile getirerek, "Biz, bir afet krizi nasıl yönetilir, sadece Türkiye'ye değil tüm dünyaya gösterdik" dedi.

Kaynak: AA, ANKA