CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “İBB’de işe alınan 1668 kişi ve yakını terörle iltisaklı” şeklindeki sözlerine yanıt verdi. Özkoç, “Belediyelerde, kamuda terörist var diyorsanız, temel sorumluluk sana ve iktidara aittir” dedi.

CHP'li Özkoç'tan Soylu'ya 'terör' tepkisi: Sorumluluk sana ve iktidara ait
Fotoğraf: AA

CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde işe alınan (İBB) personellerine yönelik iddialarına, sosyal medya hesabından yanıt verdi.

Özkoç, “Adli sicil kağıtlarını veren Adalet Bakanlığı, güvenlik soruşturmalarını yürüten İçişleri Bakanlığı'dır. Belediyelerde, kamuda terörist var diyorsanız; temel sorumluluk sana ve iktidara aittir” diyerek tepki gösterdi.

Özkoç, Soylu’ya, “15 Temmuz'dan sonra işe aldığın kaç polis, jandarma, mülki amiri, daha sonra FETÖ gerekçesiyle kararnameyle ihraç ettin onu açıkla” sorusunu yöneltti.

Özkoç, sosyal medya hesabında şu açıklamayı yaptı:

“İçişleri Bakanlığı, Meclis'te dosya sallamak, basın toplantısında rakam açıklamak değildir. Yanlış varsa, gereğini yaparsın. Belediyelerimizdeki işe alımlar mevzuata uygundur; Adli sicil kağıtlarını veren Adalet Bakanlığı, güvenlik soruşturmalarını yürüten İçişleri Bakanlığı'dır. Belediyelerde, kamuda terörist var diyorsanız; temel sorumluluk sana ve iktidara aittir. İçişleri Bakanı olarak elinde istihbaratın, devletin gücü var. Buna rağmen; 15 Temmuz'dan sonra işe aldığın kaç Polis, Jandarma, Mülki Amiri, daha sonra FETÖ gerekçesiyle kararnameyle ihraç ettin onu açıkla? Beceriksiz ve yalancısın.”

SOYLU NE DEDİ?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bugün Ankara’da belediyelerde yürütülen soruşturmalara ilişkin düzenlediği basın toplantısında 2019-2022 arasında “74 belediyede terörle bağlantılı 88 soruşturma yürütüldüğünü”, bunlardan 79’unun ise tamamlandığını dile getirmişti.

Türkiye genelindeki CHP'li belediyeleri hedef alan Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) 1668 kişinin veya yakınının “terörle irtibatlı ve iltisaklı” olduğunu öne sürmüştü.