CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Hamza Yerlikaya'nın İmrahor Meslek Lisesi adına düzenlenmiş sahte diplomayı alıp Gazi Üniversitesi Spor Okulu'na kayıt yaptırdığını, bundan dolayı hakkında açılan davada suçlu bulunduğunu belirtti. Özkoç, Yerlikaya'ya yönelik, "Sende kızaracak yüz varsa bir an önce istifa edersin" dedi.

CHP'li Özkoç'tan Yerlikaya'ya: Sende kızaracak yüz varsa bir an önce istifa edersin

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, eski AKP milletvekili Hamza Yerlikaya’yı "sahte diploma" nedeniyle istifa etmeye çağırdı.

Özkoç, paylaştığı video mesajında, Yerlikaya'nın "yalanlarına" cevap verdiğini söyledi.

Hamza Yerlikaya'nın İmrahor Meslek Lisesi adına düzenlenmiş sahte diplomayı alıp Gazi Üniversitesi Spor Okulu'na kayıt yaptırdığını, bundan dolayı hakkında açılan davada suçlu bulunduğunu belirten Özkoç, mahkeme kayıtları olduğunu belirttiği belgeleri gösterdi.

CHP'li Özkoç, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Sahtekarlıktan suçlu bulunan bir kişi olarak nasıl oluyor da milletvekili seçilebiliyorsun, Cumhurbaşkanı Danışmanı olabiliyorsun, Vakıfbank Yönetim Kurulu'na atanıp milyonlarca para alabiliyorsun, hala Bakan Yardımcısı görevini sürdürebiliyorsun? Senin ondan sonra ne yaptıkların beni hiç ilgilendirmez.

Bu iktidar sahtekarları bakan yardımcısı, hırsızları büyükelçi yapıyor. Biz bununla mücadele ediyoruz. Bu ülkenin temiz, liyakat sahibi evlatları hak ettikleri makamlara gelsin diye uğraşıyoruz. Sende kızaracak yüz varsa bir an önce istifa edersin."