CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, TBMM’de düzenlediği  basın toplantısında Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan, Yusuf Aslan’ı andı. Özkoç ayrıca gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu

CHP’li Özkoç, ‘Üç Fidan’ı andı

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Engin Özkoç, idam edilişlerinin 48. yılında Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan, Yusuf Aslan’ı andı.

CHP Grup Başkanvekili Özkoç, Türkiye Büyük Millet Meclisi’de (TBMM) bir basın toplantısı düzenledi

Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan, Yusuf Aslan idam sehpasına 48 yıl önce gittiklerini belirterek, Hüseyin’in 23, Deniz ve Yusuf’un 25 yaşında olduğunu hatırlatan Özkoç, “Yaşasın tam bağımsız Türkiye’ diyerek idam sehpasına gittiler. Onlar bizim hiç büyümeyecek, mücadeleleri nesiller boyu devam edecek kardeşlerimizdir. Anılarına, inançlarına, mücadelelerine sahip çıkacağız” ifadelerini kullandı.

MESLEK ODALARININ AÇIKLAMALARI

Açıklamasında önceliklerinin, salgın döneminde hayatlarını riski atarak sağlıkçıları düşünmek olduğunu ifade eden Özkoç, “Bizim görevimiz tam bugünde çiftçi, esnaf, ekmekli, zor durumda yaşayan vatandaşımızı düşünmektir. Bunun içinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir an önce bir araya gelerek yasalar çıkartmalıyız” diye konuştu.

Özkoç, meslek odalarının seçim sistemin ilişkin açıklamalarını hatırlatarak şı ifadeleri kullandı:

“Kamu adına hizmet veren yürütmeli denetleyen Anayasal kurumlar iktidarın yanlışlarını ortaya koyuyorlar. Her konuda olduğu gibi kendisine yapılan eleştiriyi AK Parti Genel Başkanı ve partisi tehdit olarak görüyor. Eleştiriye tahammülleri yok. Herkes hepimiz gerçeği görüyoruz. Türkiye’nin bu gündeminde meslek odalarının seçim sistemini değiştirmek hangi sorunumuza çare olacak? Bizim önceliğimiz tam da salgın döneminde hayatlarını riski atarak sağlıkçıları düşünmektir.

Bizim görevimiz tam bugünde çiftçi esnaf ekmekli zor durumda yaşayan vatandaşımızı düşünmektir. Bunun içinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir an önce bir araya gelerek yasalar çıkartmalıyız. Sağlık çalışanları doktorlar, hemşireler bu süreçte çok önemli mücadele veriyorlar. Engin Altay, Özgür Özel ve ben üç Grup Başkanvekili bununla ilgili kanun teklifimiz bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunuyoruz.”

İGDAŞ SORUŞTURMASI

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun İGDAŞ’a açtığı soruşturmaya ilişkin olarak Özkoç, “İGDAŞ 6,5 milyon abonesiyle Türkiye’nin en büyük dağıtım şirketidir. Sayaçların 25-35 gün arasında okunması gerekir. Elbette pandeminin yaşandığı bu süreçte, sokağa çıkma yasaklarının da olması nedeniyle sayaç okuması, günü gününe yapılamadı. Bu durum, sadece İGDAŞ’A özgü bir durum değil, tüm dağıtım şirketlerinde aynı durum söz konusu. Bu konuda İGDAŞ hem şifaen hem de yazılı olarak EPDK’ya bilgi vermiştir. Buna rağmen bugün soruşturma açıldı. Halkımızın cebinden fazla çıkmış tek bir kuruş yoktur” değerlendirmesini yaptı.

İHA