Marmara'daki depremlerin ardından "deprem vergisi" olarak bilinen Özel İletişim Vergisi'nin (ÖİV), AKP döneminde kalıcı hale geldiğini hatırlatan CHP’li Öztrak,  2003'ten 2021'in ilk yarısına kadar 35 milyar 544 milyon dolar toplandığını açıkladı. Öztrak, "Nereye gitti bu paralar?" diye sordu.

CHP'li Öztrak, 2003’ten bu yana toplanan 35 milyar doları sordu: Nereye gitti bu paralar?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Faik Öztrak, Marmara'daki depremlerin ardından "deprem vergisi" olarak bilinen Özel İletişim Vergisi'nin (ÖİV), AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile kalıcı hale getirildiğini belirtti ve 2003'ten 2021'in ilk yarısına kadar 35 milyar 544 milyon dolar toplandığını açıkladı. Öztrak, "Peki nereye gitti bu paralar?" diye sordu.

Öztrak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Marmara depremlerinden sonra geçici olarak Özel İletişim Vergisi'nin (ÖİV) çıkarıldığını, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kalıcı hale getirildiğini belirtti.

Öztrak'ın açıklaması şöyle:

"Marmara'daki depremlerden sonra deprem vergisi olarak bilinen 'Özel İletişim Vergisi (ÖİV)' hayatımıza girdi. Erdoğan, geçici olarak çıkarılan bu vergiyi, kalıcı hale getirdi. 2003'den 2021'in ilk yarısına kadar da 35 milyar 544 milyon $ ÖİV topladı. Peki nereye gitti bu paralar?"