CHP'li Faik Öztrak, hükümete maske dağıtımı konusunda eleştirilerde bulundu. Öztrak, "Bu kadar para toplandığı halde vatandaşa 5 maske bile dağıtılamıyor. Hep 5 koyunu güdemezler diyen ama 5 maskeyi bile dağıtamayan bir Saray hükümetiyle karşı karşıyayız" dedi

CHP'li Öztrak: 5 maskeyi bile dağıtamayan bir Saray hükümetiyle karşı karşıyayız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Faik Öztrak, Fox TV’de İlker Karagöz’ün sunduğu Çalar Saat Hafta Sonu programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik “5 koyun verin, kaybeder gelir” sözünü hatırlatan Öztrak, koronavirüs salgını sırasında dağıtım şekli sürekli değişen maskelere dikkati çekti.

Öztrak, “Bu kadar para toplandığı halde vatandaşa 5 maske bile dağıtılamıyor. Hep 5 koyunu güdemezler diyen ama 5 maskeyi bile dağıtamayan bir Saray hükümetiyle karşı karşıyayız" ifadelerini kullandı.

"BELEDİYELERİMİZİN ÖNÜNE SÜREKLİ ENGEL ÇIKARMA NİYETİNDELER"

Öztrak, belediyelerin yardımlarının engellenmesini anımsatarak, “Bu maskeleri bizim belediyelerimiz aracılığıyla dağıtmış olsalardı, şimdi herkesin elinde 5 tane maskesi vardı. Ama ‘Ben, devletin anayasal bir parçasını siyaseten devre dışı bırakacağım’ dediğiniz andan itibaren bu saçma görüntülerle karşı karşıya kalıyoruz” diye konuştu.

"Milletimizin çok büyük bir ittifakla seçmiş olduğu belediyelerimizin önüne sürekli engel çıkartmak niyetindeler" diyen Özrak, "Kendi belediyelerinin işlerini de mümkün olduğunca kolaylaştırıyorlar. Sıkıntı şu; belediyelerimiz, Genel Başkanımızın ve Genel Merkezimizin koordinatörlüğünde çok iyi bir sınav veriyorlar. Elindeki son derece kısıtlı imkanlarla milletin derdine derman olabilmek için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Saray hükümeti bizim belediyelerimizle el ele vererek bu hizmetleri daha da etkili hale getirmek yerine buradan siyasi bir rant devşirmeye çalışıyor, belediyelerimizi sahanın kenarına itmeye çalışıyor. Yapamazlar. Biz millete bir söz verdik. Milletimizin derdine derman olmaya geliyoruz dedik. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek, buna çözüm bulacağız diye geldik. Bu hizmetleri yapmaya devam edeceğiz. Ama bu davranış biçimini de milletimizin takdirine bırakıyorum" şeklinde konuştu.

"MİLLETİN BU KADAR SIKINTISI VARKEN SİYASET YAPIYOR"

Türkiye’deki en büyük açığın “Cumhurbaşkanı açığı” olduğunu belirten Öztrak, şunları söyledi: “Bu memleketin en büyük açığı herkesi kucaklayan, onun belediyesi bunun belediyesi o parti bu parti ayrımı yapmayan bir Cumhurbaşkanıdır. Ama maalesef şu anda cumhurbaşkanı koltuğunda AK Parti Genel Başkanı oturuyor ve millettin bu kadar sıkıntısı varken siyaset yapıyor. Daha geçen gün ulusa sesleniş konuşmasını izlediniz. Milletin derdi başından aşmış ama Sarayın kibirli kişisi çıkmış yarım saat iletişim danışmanının evini anlatıyor. Bir de yok 45 metrekareymiş, yok kiraladığı arsa mezbelelikmiş millete acındırmaya çalışıyor.”

"ALBAYRAK BÜYÜME HEDEFİNİ TUTTURAMAZSA İSTİFA ETMELİ"

Türkiye ekonomisi hakkında da değerlendirmede bulunan Öztrak, koronavirüs salgını sonrasında yeni bir bütçe yapılması gerektiğini vurgulayarak, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yüzde 5 büyüme hedefinin tutmaması halinde istifa etmesi gerektiğini kaydetti. Öztrak, “Bugün artık hiçbir tutarlılığı kalmamış olan bütçeyi yeniden yapacaklar. Bütçeyi yeniden yaparken, mutfaktaki tencereye ağırlık verecekler” tavsiyesinde bulundu.

"ÖZHASEKİ'NİN SÖZLERİ BAŞKA ŞEYLERİ DE ÇAĞRIŞTIRIYOR"

"Sandık geldiğinde milletin Saray'a gereken dersi vereceğini söyledik, buna karşı 'Darbe mi istiyorsunuz?' diyerek tepki verdiler" diyen Öztrak, "Bunlar tehlikeli sözlerdir. Özellikle Sayın Özhaseki’nin, “Şapka alınıp gidilmez” sözleri başka bir şeyleri de çağrıştırıyor. Milletin iradesi gidin dediğinde gitmeme niyetini ortaya koyuyor. Bunu İstanbul seçimlerinde denediler. 13 bin oy fark vardı, millet bunun cevabını sert şekilde verdi, fark 800 bin oya çıktı. Ama hala ders almamış görünüyorlar. Bizim sözlerimizden darbe çıkmaz. CHP bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hep demokrasiden yana olacaktır" ifadelerini kullandı.

Öztrak, şöyle devam etti: "Eğer sandığı kendinize darbe olarak görüyorsanız ülke çok sıkıntılı bir durumda demektir. Benim de her zaman söylediğim gibi tek adam parti devleti rejimi korku ve telaş içindedir. Çünkü milletin taleplerine cevap verememekte ve sandık önüne geldiğinde milletin ilk fırsatta bu rejimi değiştireceğini bilmektedir. Ortada net bir tablo var. Ortakları, kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri’nin üzerinden darbe girişiminde bulundu. Bu girişimi milletimiz, Silahlı Kuvvetlerimizin, polisimizin, bu ülkenin demokrasiye bağlı unsurları engelledi. Ardından OHAL ilan etmek suretiyle başka bir sivil darbe girişiminde bulunuldu. Bugün tek adam parti devleti rejimi, o gün ilan edilen OHAL’den sonraki gelişmeler neticesinde ortaya çıktı. Eğer tek adam parti devleti rejimi sandığı kendisi için tehlike olarak görme noktasına gelmişse, bu son derece riskli bir söylemdir. Bu söylemden derhal vazgeçmeleri lazımdır. Sandık gelince milletimiz tercihini yapacaktır. Sandıktan kim çıkarsa görevini yapacaktır."

ANKA